Admişi la cursurile PRO

De Teodor Biriş
Dan Dobai, Paul Popovits jr., Cosmin Bărcăuan
Dan Dobai, Paul Popovits jr., Cosmin Bărcăuan
Bărcăuan, Dobai şi Popovits încep în martie cursurile pentru obţinerea licenţei PRO UEFA.

Trei antrenori orădeni au fost admişi la cursurile organizate de Şcoala Federală de Antrenori pentru obţinerea licenţei PRO UEFA.

În urma punctajului întocmit, Cosmin Bărcăuan, Dan Dobai şi Paul Popovits jr. vor începe cursurile PRO.

S-au acordat puncte pentru activitatea de antrenor, jucător, perfecţionări, licenţă şi vechime, astfel Bărcăuan a totalizat 140 de puncte (al treilea punctaj din 30), Dobai – 96 puncte şi Popovits – 94 puncte. Punctajul cel mai mare l-a contabilizat Aurel Ţicleanu – 219 puncte, iar ultimul acceptat, Vasile Neagu (CS Afumaţi), a avut 74 de puncte.

Alte nume cunoscute acceptate acum la cursurile PRO sunt George Ogăraru, Nicolae Dică, Adrian Mihalcea, Laurenţiu Diniţă, Mugur Bolohan, Alexandru Andraşi sau Sorin Colceag. Pe listă se află şi Dacian Nastai, cunoscut bihorenilor pentru că a jucat la FC Bihor şi a antrenat pe Luceafărul Oradea.

Comisia de evaluare a fost alcătuită din Dan Apolzan, şeful ŞFA (Școala Federală de Antrenori), şi Vlad Ungureanu.

Doi antrenează afară

Cosmin Bărcăuan (38 de ani) este antrenor la copii şi juniori la o sucursală din Salonic a clubului grec Olympiakos Pireu, Dan Dobai (45 de ani) antrenează la LPS Bihorul Oradea, iar Paul Popovits jr. (40 de ani) activează ca antrenor secund la formaţia maghiară Szeged 2011, din Liga a II-a.

Antrenorii bihoreni care deţin licenţa PRO UEFA până acum sunt Emeric Ienei şi Erik Lincar.

Cursurile PRO UEFA au 15 module, constând în 120 de ore teoretice şi 120 de ore practice, şi se întind pe durata unui an şi nouă luni, examenele finale urmând să se dea în perioada 5-7 noiembrie 2018.

Taxa de înscriere este de 4.000 de euro, plătibilă în două tranşe, prima până la începerea cursului, a doua până la debutul părţii practice. Costurile cresc semnificativ pentru că se mai adaugă cheltuielile de transport, cazare, masă, plus costurile unui stagiu de o săptămână la un club european de top.

Cu diploma primită după terminarea cursului, absolvenţii vor putea fi antrenori principali în Liga 1.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !