Admitere 2012 la medicina in Timisoara. Cea mai mare concurenta din ultimii trei ani

De Marcela Sferlea
Reactualizat la:
Admitere la medicina
Admitere la medicina
Concurenţă mare la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Potrivit conducerii universităţii, la specilizarea medicină generală se înregistrează cea mai mare concurenţă la admitere din ultimii trei ani. Miercuri candidaţii au susţinut examenul de admitere.

Medicina rămâne în continuare una dintre specializările cele mai căutate în universităţile din Timişoara. Chiar dacă numărul absolvenţilor de liceu care au promovat examenul de bacalaureat este foarte mic comparativ cu anii trecuţi, medicina se află în topul preferinţelor acestora. 755 de candidaţi s-au înscris să susţină examenul de admitere la specializarea medicină din cadrul Facultăţii de Medicină de la UMF pe cele 300 de locuri de la buget.

“Acum se înregistrează cea mai mare concurenţă din ultimii trei la Facultatea de Medicină, la medicină generală 6 ani. În urmă cu trei ani, în 2009 concurenţa era de 1.7, iar acum este de 2,51”, a spus rectorul UMF Timişoara, Marius Raica. Peste 2000 de candidaţi înscrişi la cele trei facultăţi de la UMF Timişoara au susţinut examenul de admitere miercuri.

Concursul a avut loc între orele 10-13. Rezultate le-au aflat candidaţii tot miercuri. UMF a pus la dispoziţia studenţilor 580 bugetate şi 702 locuri cu taxă. În perioada 26 şi 27 iulie 2012, candidaţii declaraţi admişi pe locurile bugetate/cu taxă vor depune, obligatoriu, la secretariatele facultăţilor unde s-au înscris, chitanţa de plată a taxei de confirmare.

Taxele pentru studenţii care nu prind un loc de la bugetul de stat sunt în funcţie de specializare. Cea mai mică taxă porneşte de la 800 de euro pentru Asistenţă Dentară, Tehnică Dentară sau Nutriţie şi Diabet şi poate ajunge până la 4000 de euro pentru specializări ca Farmacie sau Medicină în limba engleză/franceză.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !