Admitere dificila in cresa

De Cristina Ghilea
Admitere dificila in cresa
În ciuda eforturilor municipalităţii, numărul de locuri în creşele orădene rămâne mic faţă de cererea din partea familiilor.

Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) are înregistrate 426 de cereri pentru înscrierea în creşă, în condiţiile în care cele 457 de locuri autorizate sunt frecventate de 535 de copii! Ca şi în anii anteriori, acolo unde a fost posibil, s-au înscris mai mulţi copii într-o grupă, în ideea că micuţii absentează frecvent şi rareori locurile sunt ocupate integral, după cum a explicat conducerea ASCO.

„Centrul de Îngrijire şi Educaţie Timpurie – Creşe” oferă servicii pentru creşterea, îngrijirea şi educarea timpurie a copiilor cu vârste de până la patru ani. În structura Centrului funcţionează 12 creşe situate pe raza municipiului Oradea, creşe cu o capacitate totală de 457 locuri autorizate. În prezent avem înscrişi 535 de copii care frecventează serviciile de creşă şi 426 cereri de înscriere pentru creşă, pentru 2012-2013, aflate în aşteptare”, se arată într-un comunicat al ASCO.

Noi locuri

În condiţiile numărului mare de cereri, în august 2012 s-a aprobat extinderea cu încă o grupă de 20 de locuri a Creşei nr. 6 „Căsuţa Veseliei” pe Aluminei nr. 100/a şi extinderea cu încă 10 locuri a Creşei nr. 11 „Sfântul Iosif”, situată în Oradea, str. Traian Lalescu, nr. 39. Acestea s-au deschis în 15 octombrie. Consiliul Local a aprobat şi înfiinţarea Creşei 13 „Lizuca şi Patrocle” din str. Bumbacului AN 28-AN 30, cu 60 de locuri care se vor deschide în curând.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !