Admitere la pompieri

De Otilia Șandor
Pentru cei ce vor să fie pompieri
Pentru cei ce vor să fie pompieri - © FOTO: JB arhivă
Pompierii anunță la nivelul instituțiilor de formare profesională ale MAI sau a celor care pregătesc personal în beneficiul MAI, noi sesiuni de admitere.

La ,,Alexandru Ioan Cuza”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor anunță că la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie-august 2019, pentru toate specializările (ordine și siguranță publică, drept, instalații pentru construcții – pompieri, arhivistică), activitățile de recrutare a candidaților vor demara în această lună (aprilie 2019). Activitățile specifice înscrierii, desfășurării probelor eliminatorii și probei de verificare a cunoștințelor sunt stabilite și planificate prin Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de licenţă, în facultăţile Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, în anul 2019, disponibil pe pagina oficială de internet a instituției de învățământ, respectiv http://www.academiadepolitie.ro/ultima-ora/2019/Regulament-admitere-2019.pdf.

La MapN pentru MAI

La instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. se vor organiza sesiuni de admitere, potrivit graficelor de activități proprii acestora. Toate informaţiile vor fi aduse la cunoștința celor interesați, în cel mai scurt timp, prin intermediul paginii oficiale de internet a MAI, la adresa http://www.mai.gov.ro – Secțiunea Carieră – instituții de învățământ/formare profesională (http://www.mai.gov.ro/index06_2.html), a transmis maiorul Camelia Roșca, purtător de cuvânt la ISU Bihor.

De reținut că în anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI întrucât în sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, au fost organizate examene de admitere aici. Îna ceste școli acum se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi.

O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util, transmite mr. Roșca.

Pentru reducerea deficitului

Școlarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017, amintește mr. Roșca. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere și au terminat 5 serii la fiecare școală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenți.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !