Admiterea în Poliţie, fără şpagă

Admiterea în Poliţie, fără şpagă
Şeful Inspectoratului Poliţiei Judeţului Bihor recunoaşte că mai are de luptat cu vechile practici, încercându-se încă intervenţii chiar până la nivelul său. Însă comisarul Liviu Popa accentuează că nu a fost abordat în ce priveşte admiterile în Poliţie.

„Am auzit chiar şi zvonuri hilare că se intră la Poliţie cu 500 de euro… Unii prieteni mi-au mai spus că bursa a urcat la 5.000 sau chiar 10.000 de euro. Însă când le-am cerut să-mi spună caz concret s-au codit. Eu aştept pe toţi ziariştii şi cetăţenii să mă sesizeze la adresa personală liviup68@yahoo.com despre poliţişti necinstiţi şi abia aştept să iau măsuri dacă se verifică.”

În ce priveşte organizarea ultimelor concursuri, şeful IPJ ne asigură că, practic, totul e securizat: „La ora 10 primesc personal subiectele de la Bucureşti prin Intrapol, reţeaua de Intranet a Poliţiei. Le multiplic şi le împart candidaţilor cu mâna mea. La ora 12 primesc iarăşi prin Intrapol cheile de notare a grilelor. Corectarea fiecărei lucrări se face în prezenţa altor doi candidaţi. Am avut invitaţi şi de la Serviciile Speciale (control intern – n.r.) care s-au mirat: Deci aşa procedaţi?”

Totuşi, comisarul Popa nu exclude ca unii subalterni să obţină foloase necuvenite de pe urma concursurilor: „Nu bag mâna în foc pentru nimeni înafară de mine. Posibil ca unii candidaţi să fie pregătiţi de un ofiţer care să-şi asume merite şi să aibă pretenţii de recompensă deşi candidatul a reuşit prin forţe proprii. Vreau să fim informaţi chiar şi în astfel de cazuri. E grav dacă poliţişti angajaţi iau bani de pe urma examenelor de admitere.”

„S-a intervenit la mine”

În plină conferinţă de presă, comisarul Popa a dezvăluit că majoritatea „telefoanelor scurte” le-a primit pentru amenzi rutiere: „Dar la toţi cunoscuţii care m-au sunat ca să intervin pentru a li se micşora sau schimba în avertisment o amendă le-am răspuns la fel: Adu-mi, te rog, procesul verbal ca să-l plătesc eu. Cred că au prins ideea fiindcă nu a venit nici unul.”

Însă şeful IPJ a mai evidenţiat şi o categorie superioară de presiuni contra cărora caută o soluţie eficientă: „Aţi fi uimiţi să vedeţi ce intervenţii se mai încearcă la mine pentru a nu schimba câte un Şef de Post de Poliţie comunal.”

Un exemplu de şef de Post care a intrat în vizorul conducerii IPJ în urma sesizărilor sătenilor este cel al comunei Oşorhei.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !