Adolescenţă fără tutun, la „Ghibu”

Adolescenţă fără tutun, la „Ghibu”
ORADEA – Agenţii Ioan Borza şi Liviu Pereş de la Poliţia de proximitate, împreună cu reprezentanţii CPECA Bihor şi ai Fundaţiei „Încrederea”, au vizitat joi Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea.

„Am ales să le transmitem mesajul nostru elevilor de clasa a VII-a, pentru că ei sunt încă la vârsta la care prevenirea prinde. Copiii din clasa a VII-a A sunt deosebiţi. Am mai avut întâlniri cu ei şi s-au arătat foarte interesaţi de recomandările din partea Poliţiei de Proximitate”, spune agentul-şef Ioan Borza.

„Suntem foarte mulţumiţi de colaborarea cu Poliţia de Proximitate şi în special cu domnul Borza, care se implică nu doar în problemele de disciplină, ci şi în cele de consiliere a elevilor. Toate acestea au un impact bun asupra comportamentului elevilor noştri”, explică profesoara Florina Făgădar, director adjunct al liceului.

Fumuri „de cartier”

Asistentul social Radu Nelu, de la Fundaţia Încrederea, le-a proiectat copiilor un film despre efectele negative ale consumului de tutun, alcool sau droguri, precum şi mărturii ale unor consumatori.

„Discutăm cu elevi de gimnaziu fiindcă, din păcate, consumul de tutun, alcool sau droguri se manifestă de la vârste tot mai fragede. Vrem să-i sensibilizăm pe copii, astfel încât ei să nu cadă pradă tentaţiilor şi să îi ajutăm să conştientizeze pericolul la care se expun consumând aşa ceva”, precizează Călin Pop, asistent social în cadrul CPECA Bihor.

„Foarte mulţi tineri fumează pentru că vor să se integreze într-un anumit grup sau pentru că vor să pară mai şmecheri. Alţii fac asta pentru că aşa văd la părinţi. Eu sunt contra fumatului, nu cred că e un lucru bun, ba dimpotrivă, dăunează”, spune Andrei Lupeş, elev în clasa a VII-a A.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !