Adolescentii, tintiti cu mesaje directe

De Otilia Șandor
Poliţiştii vor să-i facă antiviolenţi pe liceeni
Poliţiştii vor să-i facă antiviolenţi pe liceeni
De ani buni, poliţiştii bihoreni s-au axat pe prevenirea faptelor de infracţionalitate în rândul copiilor şi tinerilor.

În funcţie de grupul ţintă, poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii îşi fixează în campaniile locale mesaje şi acţiuni concrete, directe, care au drept scop inocularea sentimentului de om corect, paşnic, care ştie să ia măsuri pentru siguranţa proprie şi a celor din jurul său.

Lucrurile stau la fel şi în cadrul campaniilor naţionale, demarate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

Pentru adolescenţi

„Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor” este o astfel de campanie naţională care a debutat la finele lui octombrie şi se derulează până în aprilie 2013, în toată ţara.

Adolescenţii orădeni între 15 – 17 ani sunt în această săptămână stimulaţi de către poliţiştii CAPC al Poliţiei Bihor şi partenerii de la Inspectoratul Şcolar Bihor, Penitenciarul Oradea şi Primăria Oradea să participe la acţiuni speciale.

Luni, liceenii de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Oradea au aflat despre modalităţile prin care pot să se ferească de actele de violenţă. Tinerii au fost informaţi despre consecinţele unor acte de violenţă,despre modalităţile concrete de prevenire a acestora dar şi despre modul în care chiar ei se pot implica în activităţi menite să prevenă violenţa.

Cheia e la tine

Pe timpul campaniei, la şcolile din Oradea vor fi expuse la avizierele liceelor afişe care promovează comportamente non-violente.În timpul întâlnirilor, liceenii vor putea viziona filmul educativ „Cheia e la tine!”, care prezintă cazuri concrete ale unor tineri aflaţi în Penitenciarul pentru minori din Craiova şi în Penitenciarul pentru femei Târgşor. Liceenii vor fi provocaţi la discuţii concrete de către poliţiştii de la CAPC, pe subiecte privind consecinţele juridice şi sociale ale comportamentelor antisociale.

Pe toată durata campaniei, vor fi postate 200 de afişe şi 5.000 de pliante cu recomandări informativ – preventive vor fi distribuite grupului ţintă. Iar în licee se va organiza şi un concurs – „Eseul meu antiviolenţă!”. Liceenii vor fi în acest mod stimulaţi să realizeze un eseu cu mesaje antiviolenţă, lucrările fiind ulterior jurizate de către un comitet format din poliţişti, profesori, jurnalişti. Cel mai frumos eseu va fi premiat, multiplicat, înrămat şi expus în incinta şcolilor implicate în campanie, anunţă poliţiştii bihoreni.

Nu în ultimul rând, pentru ca scopul campaniei să fie atins, liceenii din Oradea vor fi poftiţi, pe grupuri, să viziteze Penitenciarul Oradea, pentru a avea şi o imagine vizuală a consecinţelor ce pot decurge din faptele violente.

 

FACT BOX:

Programul campaniei la licee:

– marţi, 6 noiembrie a.c., de la ora 10:00, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Oradea

– miercuri, 7 noiembrie a.c., de la ora 10:00, la Grupul Şcolar „Vasile Voiculescu” Oradea

– joi, 8 noiembrie a.c., de la ora 10:00, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea

– vineri, 9 noiembrie a.c., de la ora 13:00, la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !