Adopţii în loc de tăieri

1Comentariu
ORADEA – Aproximativ 80 de orădeni s-au înscris la activitatea de adopţie a copacilor de pe malul Crişului, lansată de Centrul Regional de Supraveghere Ecologică (CRSE), în cadrul campaniei „Lăsaţi Crişul verde”.

„Activitatea are mai degrabă o semnificaţie morală, fără a avea vreo implicaţie financiară sau legală. Ne-am gândit că ar avea un impact mai mare asupra celor ce iau drujba în mână, dacă fiecare arbore ar avea câte un părinte adoptiv”, explica Mircea Negrău, din partea CRSE, la data lansării proiectului.

Pentru adopţie s-au prezentat atât specilaişti în biologie sau reprezentanţi ai organizaţiilor de ecologişti, cât şi simpli cetăţeni. „Deocamdată, am cerut reorganizarea pe buget a activităţii. Nu pot să spun exact câţi arbori au fost adoptaţi, dar săptămâna trecută erau în jur de 70-80.

Urmează acum să plasăm nişte panouri, să împărţim broşuri şi să facem întâlniri publice. În curând, vom avea discuţii cu cei de la Ordinul Arhitecţilor, care ne vor spune ce lucrări alternative s-ar putea face”, susţine Mihai Togor, preşedintele CRSE.

Soluţie alternativă

Ecologiştii şi-au propus să colaboreze cu reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor pentru a găsi o soluţie alternativă, care să nu afecteze habitatul de luncă de pe mal.

Atât membrii CRSE, cât şi reprezentanţii altor organizaţii, se opun lucrărilor de amenajare a malului Crişului pe tronsonul Pod Dacia – Pod Centru, în forma în care au fost prezentate anul trecut, considerând că aceastea ar avea un impact negativ asupra mediului.

„Credem ca orice proiect de acest gen trebuie să pornească de la zicala românească atât de înţeleaptă: măsoara de şapte ori şi taie o dată. Nu ne putem permite să distrugem chiar noi valori naturale sau de alt tip, care au rezistat zeci de ani de zile”, comentează ecologiştii, pe pagina de web a iniţiatorilor campaniei.

Cei care doresc să adopte un arbore sunt aşteptaţi la sediul CRSE (Piaţa 1 Decembrie nr. 4 – 6). Pentru detalii, cei interesaţi pot accesa pagina web www.oradeaverde.ro.

Monica Mateiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor