ADP investeste doar zece la suta din venituri in constructia de parcari

De B.A.M.
ADP investeste doar zece la suta din venituri in constructia de parcari
Societatea commercială Administrarea Domeniului Public (ADP) S.A., subordonată Consiliului Local Timişoara, a investit anul trecut doar circa zece la sută din venituri, acelaşi cuantum fiind preconizat şi pentru acest an. Dezvăluirile au fost făcute de consilierul municipal liberal Ciprian Jichici, care a adăugat că, în aceste condiţii, această societate nu îşi justifică raţiunea de a exista.

Jichici a afirmat că, săptămâna trecută, consilierii municipali au fost convocaţi la o şedinţă a Adunării Generale a Asociaţilor ADP S.A., în care s-a bilanţul pentru anul trecut al acestei societăţi, precum şi obiectivele pentru acest an. Consilierul liberal a adăugat că ADP a înregistrat, în 2011, venituri de 11,1 milioane de lei şi un profit de 2,3 milioane de lei.

„ADP şi-a atins ţinta de sifonare a banilor din buzunarul cetăţenilor reuşind să extragă, anul trecut, 11,1 milioane de lei din buzunarul timişorenilor. Această societate, în loc să îşi vadă de investiţiile pe care oricum nu le face, a generat profit de 2,3 milioane de lei. Acest profit semnificativ ajunge să se piardă în bugetul consolidat şi reprezintă încă o taxă pe care timişorenii o plătesc”, a spus Jichici.

El a precizat că, anul trecut, doar aproximativ zece la sută din veniturile societăţii s-au dus în investiţii. Mai grav, în opinia liberalului, este că ADP intenţionează să facă acelaşi lucru şi în acest an. Astfel, la întâlnirea AGA, reprezentanţii ADP au transmis consilierilor locali că preconizează venituri, în 2012, de 8,9 milioane de lei, din care doar 1,4 milioane vor merge în investiţii. În parcări, ADP intenţionează să investească 1,2 milioane de lei, restul de 200.000 de lei fiind opriţi pentru achiziţionarea unui buldoexcavator.

„Cu fiecare an care trece şi cu fiecare nou buget care e adoptat se întăreşte convingerea pe care o am că această societate nu are nicio raţiune de a exista”, a mai spus Ciprian Jichici.

Reprezentanţii ADP confirmă cifrele furnizate de consilierul Ciprian Jichici, însă susţin că vor investi circa 400.000 de lei din profitul de anul trecut în construcţia de parcări.

 

 

 
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !