Adrian Merka, „selectionerul” parlamentarilor

Adrian Merka, „selectionerul” parlamentarilor
Deputatul PSD Bihor Ioan Sorin Roman debutează oficial în selecţionata parlamentarilor României.

Conducerea Camerei Deputaţilor şi-a dat acordul pentru participarea lotului de fotbal al Parlamentului la un turneu interparlamentar care se va desfăşura în zilele de 9 – 12 iunie 2011 la Budapesta. Turneul este organizat de către Adunarea Naţională din Ungaria şi de către Comisia pentru sport şi turism şi au fost invitate echipele de fotbal ale parlamentelor din Belgia, Croaţia, Germania, Italia, Polonia, România, Spania şi Ungaria. Evenimentul este considerat drept „o oportunitate de consolidare a relaţiilor între parlamentari din statele europene participante”.

Parlamentari-sportivi

Selecţionerul echipei parlamentarilor bihoreni este nimeni altul decât deputatul Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România, bihoreanul Miroslav Merka. Puţină lume ştie că acesta a fost antrenor de fotbal în Campionatul Judeţean Bihor, şi manager instructor la Ansamblul flocloric „Cerovina” Valea Cerului, dar şi profesor de educaţie fizică şi sport la Liceul Teoretic Jozel Kozacek – Budoi. Ca jucător, Adrian Merka a activat la Suplacu de Barcău, Romtrans Oradea, Voinţa Oradea, s-a aflat în pregătiri cu FC Bihor, Olimpia Salonta şi Inter Bratislava. La această din urmă formaţie, Adrian Merka a fost sprijinit să ajungă de primarul Şinteului, Albert August, fost gimnast şi fotbalist, şi singurul preot-primar cu dispensă de la papă din România.

Parlamentarii s-au pregătit sub comanda lui Adrian Merka , în fiecare marţi, în ultima lună. Selecţionerul şi căpitanul echipei spune că a încercat să-şi determine jucătorii să socializeze „să se simtă în teren unii pe alţii, fiecare pe ce poziţie acţionează. Am exersat lovirea mingii cât mai exact, aşezare în teren, chestiuni tehnico tactice. Cât despre domnul Roman, acesta va debuta oficial în selecţionata României. Nu ştiu dacă va fi titular, vom vedea în ce formă este fiecare jucător. Dar domnul Roman a făcut un program special de pregătire fizică pe lângă orele de antranament”, a spus Adrian Merka.

Cum la turneul de anul trecut echipa României s-a calificat pe locul al doilea, fiind învinsă în finală de Turcia, aleşii neamului au făcut antrenamente la sânge, pentru ca la Budapesta să câştige cupa. „Nu ştim care este cel mai greu meci, vom vedea după tragerea la sorţi”, a adăugat selecţionerul României.

Adrian Merka şi Roman nu sunt singurii parlamentari bihoreni care au reprezentat România în confruntările aleşilor. Cotat în anii ’90 cel mai tânăr parlamentar, Szilaghi Zsolt, reprezentantul UDMR, a făcut parte dion selecţionata de fotbal, dar şi din cea de tenis.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !