Adunare de doliu in comunitatea evreiasca

De Crina Dobocan
1Comentariu
Adunare de doliu in comunitatea evreiasca
Comunitatea evreiască sărbătoreşte pe 3 iunie, de la ora 11:00, 68 de la marea tragedie a poporului evreu – Holocaustul.

Acest trist eveniment va fi marcat printr-o ,,Adunare de doliu’’. Acesta se va desfăşura la Sinagoga din Oradea (str. Mihai Viteazul, nr. 4). La eveniment sunt aşteptaţi toţi enoriaşii supravieţuitori ai Holocaustului, împreună cu familiile şi descendenţii lor, precum şi toţi aceia care sunt alături de evrei. Serviciul divin va fi oficiat de Eminenţa Sa Rabinul Abraham Ehrenfeld.

,,Municipiul Oradea, înaintea celui de-al II-lea război mondial, a avut una din cele mai mari comunităţi evreieşti de pe aceste meleaguri. Populaţia evreiască, parte integrantă a vieţii oraşului, a adus contribuţii în domeniul vieţii social-economice, a ştiinţelor şi artelor, având un rol deosebit în conturarea imaginii edilitare a municipiului. Marea majoritate a acestei populaţii a fost distrusă în lagărele de exterminare de la Auschwitz-Birkenau şi în alte lagăre similare, împreună cu alţi şase milioane de evrei europeni’’, a amintit ing. Felix Koppelmann, preşedintele comunităţii evreieşti din Oradea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor