Adversar de calibru pentru Bute

Reactualizat la:
Boxerul român Lucian Bute, cu un palmares de 14 victorii înainte de limită, va avea un adversar de calibru în viitorul său meci programat în luna octombrie.

Boxerul român Lucian Bute, cu un palmares de 14 victorii înainte de limita, va avea un adversar de calibru în viitorul sau meci programat în luna octombrie, pe lista posibililor oponenti figurând nume precum germanul Danilo Haussler, campionul WBA Intercontinental, americanul Omar Sheika, challenger la titlul mondial WBC, si francezul Jean Paul Mendy, neînvins în 19 meciuri.

Presa canadiana remarca faptul ca Bute, 25 ani, a reusit sa atraga peste 6.000 spectatori la gala programata la Bell Centre din Montreal, când românul a semnat a 14-a victorie înainte de limita împotriva americano-egipteanului Kabary Salem. Antrenorul Stephane Larouche sustine ca Bute este tipul de boxer de care HBO sau Showtime ar trebui sa se intereseze.

Una din persoanele care a remarcat numarul mare de spectatori de la Bell Centre a fost celebrul promotor Don King, care recent a anulat o gala la Saint-Louis din cauza lipsei de interes.

InterBox îi vizeaza pe Sheika si Haussler ca viitori adversari pentru Bute, în timp ce francezul Jean Paul Mendy si-a manifestat interesul pentru artistul român al knock-out-urilor.

Sheika, 28 ani, are în palmares 26 victorii si 8 înfrângeri. Pe 3 septembrie, el a boxat cu Markus Beyer pentru centura WBC la supermijlocie, fiind învins la puncte de german. Danilo Haussler, 30 ani, are în palmares 25 victorii si 3 înfrângeri. Germanul a câstigat centura WBA Intercontinental la supermijlocie pe 16 iulie, învingându-l la puncte pe italianul Cristian Sanavia.

În fine, francezul Jean Paul Mendy, 31 ani, este neînvins în cariera dupa 16 meciuri si detine centura de campion al Frantei la supermijlocie. De mentionat ca Haussler si Mendy au repurtat victorii împotriva românului Octavian Stoica, 37 ani, un veteran al ringului pofesionist cu 6 victorii, 2 egaluri si 23 înfrângeri.

Onlinesport.ro