Aeroportul nu e o prioritate

2Comentarii
Aeroportul nu e o prioritate
ORADEA - Consiliul Judeţean va accesa de la Banca Comercială Română un credit de 121 milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru acoperirea unei părţi din cheltuielile necesare pentru reabilitarea unor drumuri judeţene, pentru lucrările la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor şi pentru construirea Palatului Adminstrativ.

Dacă drumurile şi sediul Muzeului costă circa 51 de milioane, respectiv 59 milioane de lei, sediul Palatului Adminstrativ va costa în jur de 81 de milioane. Din creditul accesat de CJ Bihor, se vor aloca, pentru fiecare dintre aceste obiective, în jur de 40 milioane de lei.

Consilierii au decis ca diferenţa necesară realizării acestor investiţii să fie atrasă fie de la Guvern, fie prin proiecte sau alte surse, însă deocamdată nu se ştie exact.

Aeroportul mai poate aştepta

Consilierul Adrian Domocoş, de la PNL, a ridicat problema includerii Aeroportului Oradea în lista de investiţii. El a motivat lipsa de până acum a investiţiilor în aeroport ca urmare a unei „lipse de voinţă politică şi amânare letargică”. Vicepreşedintele CJ Bihor, democratul Gavrilă Ghilea, a declarat că susţine includerea printre priorităţi a aeroportului, mai ales că fără investiţii în infrastructură nu se poate dezvolta aeroportul.
Preşedintele CJ Bihor, Kiss Alexandru, a declarat că lipsa aeroportului de pe lista cu investiţii se datorează şi faptului că Guvernul României ar fi promis alocarea a 250 de miliarde pentru lucrările necesare acestui obiectiv.

„Nu se ştie din ce cauză nu au mai fost trimişi banii, şi dacă investim noi putem să-i pierdem în cazul în care Guvernul decide totuşi să-i trimită”, a declarat Kiss. Consilierul Szabo Odon a spus că din toamnă judeţul ar putea atrage fonduri europene pentru dezvoltarea aeroportului şi, prin urmare, nu ar trebui să se grăbească cu demararea lucrărilor

 „Sunt peste 270 milioane de euro pentru cooperarea transfrontalieră româno – maghiară. Să aşteptăm până în toamnă, când se lansează fondurile”, a precizat Odon. În final, consilierii au stabilit că dacă tot nu ştiu ce lucrări ar fi necesare la aeroport şi nici sumele necesare, să amâne această „prioritate a judeţului” pe data viitoare, când vor încerca să vină cu soluţii concrete.

Anghel Georgiana2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor