Aeroportul Otopeni se modernizează

Aeroportul Otopeni se modernizează
BUCUREŞTI – Modernizarea Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti se va face în 2007 prin două programe in valoare de 37,5 milioane euro.

Acestor investiţii li se vor adăuga alte 47 milioane euro realizate de companie pentru actualizarea planului de dezvoltare şi reabilitarea căilor de rulare, anunta agentia NewsIn.

Estimările privind creşterea traficului de pasageri în următorii ani nu au determinat până acum investiţii majore pentru aeroportul Henri Coandă, planurile de dezvoltare fiind întârziate pe de o parte de lipsa de fonduri, iar pe de altă parte de modificările legislative permanente. Din 2007 se vor face investiţii mai importante pentru dezvoltarea aeroportului, fiind vorba de un buget de aproximativ 85 milioane euro.

Potrivit reprezentanţilor AICHB, programul “Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Bucureşti-Otopeni”, demarat în 1991, va presupune investiţii de 32,5 milioane de euro prin finalizarea celei de-a doua etape şi începerea ultimei faze. De altfel, Ministerul Tranporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT) a elaborat la începutul acestei săptămâni proiectul de hotărâre pentru continuarea lucrărilor în cadrul acestui proiect. Proiectul MTCT prevede că pentru finalizarea celei de-a doua etape se vor cheltui 6,6 milioane euro. Ultima etapă va fi încheiată în 2009, fondurile totale alocate pentru perioada 2007-2009 fiind de 75 milioane euro.

Astfel, până în 2009 se vor extinde sala de îmbarcare, aerogara de plecări internaţionale, cea de sosiri internaţionale şi cea pentru cursele interne. De asemenea, va fi modenizată una din pistele de aterizare prin crearea unei benzi de întoarcere şi a unui drum de acces, permiţând aterizarea unui număr mai mare de aeronave. În cadrul aceluiaşi program, vor fi executate lucrări pentru îmbunătăţirea condiţiilor salonului oficial şi ale parcării din apropierea aeroportului.

Cel de-a doilea program are în vedere reabilitarea infrastructurii aeroportuare de la Otopeni, urmând ca în acest an să se realizeze studiile de fezabilitate pentru derularea programului. Costurile pentru realizarea studiilor de fezabilitate se ridică la aproximativ cinci milioane de euro. În perioada 2007-2009 se va pregăti începerea lucrărilor, programul de reabilitare a infrastructurii urmând să fie finalizat până în 2018.

Mai exact, în următorii ani se vor face lucrări pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare, astfel încât să fie facilitat accesul în zona de vest a aeroportului Otopeni. În plus, se vor realiza sisteme de căi de rulare, platforme pentru prelucrarea traficului de mărfuri şi poşta, precum şi un nou terminal de pasageri.

Pe lângă cele două programe de dezvoltare, în acest an AICHB va face alte investiţii de aproximativ 47 milioane euro. Banii vor fi utilizaţi pentru actualizarea planului de dezvoltare ţinându-se cont de creşterea traficului de călători şi de marfă, dar şi lucrări pentru reabilitarea unei căi de rulare şi a platfomei principale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !