Afacere cu bombe la Teatru

De Veronica Bursaşiu
Afacere cu bombe la Teatru
În urma apelului UNITER, 18 teatre din Bucureşti şi 10 teatre din ţară intră în Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”.

Teatru Regina Maria din Oradea intră în campanie cu premiera „Baraca”, cea de-a treia din această stagiune care va avea loc pe 11 martie, ora 19:00, la Sala Arcadia. Spectacolul din cadrul campaniei are loc pe 15 martie.

În primele zile ale primăverii UNITER declară deschisă cea de-a 16-a ediţie a Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, realizată în parteneriat cu instituţiile de teatru din Bucureşti şi din ţară.

„ Împreună, venim în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor noştri pentru care scena rămâne o frumoasă amintire. Credem că această unitate a breslei – care se întâmplă de 16 ediţii încoace prin acest program – este un semn că prin teatru putem schimba vieţi. Se anunţă o lună martie plină de spectacole şi vă invităm cu inima deschisă să veniţi la teatru! Ştim cu toţii că fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un ajutor concret”.

Spectacolele din cadrul campaniei au loc pe tot parcursul lunii martie, şi nu numai. Spectacole de teatru ale căror încasări vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă.

Selecţia persoanelor ajutate se face pe baza unei cereri fundamentate printr-un dosar medical care conţine actele medicale doveditoare ale stării de sănătate, talonul de pensie, recomandarea teatrului de provenienţă. Dosarele sunt analizate de o comisie socială din care face parte şi un doctor de medicină generală.

Campania este un program anual constant al UNITER, cu derulare continuă, având ca punct de vârf intervalul martie – aprilie. Putem să definim această perioadă ca un timp al solidarităţii teatrale, ţinând cont de faptul că în data de 27 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului.

Spectacolul „Baraca” de Aiat Fayez, este recomnadat persoanelor peste 12 ani. Textul „Baraca” a fost creat în contextul proiectului TERRORISM, organizat de „Uniunea Teatrelor din Europa” și finanțat de Programul Europa Creativă.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

Subiectul este unul care aduce în prim-plan personaje ciudate: „Mare și Mic duc o viață simplă și liniștită, ritmată de micile job-uri și de ciondănelile cotidiene. Până în momentul în care Mare îi oferă lui Mic de ziua lui, o cască și un compleu cadou. Amândoi se lansează atunci într-un sistem artizanal și destul de ingenios de fabricare de bombe în oale de gătit sub presiune, pentru a se trezi foarte repede prinși într-o mașinărie care-i depășește. S-a dat startul numărătoarei inverse. În jurul acestui duo ciudat, evoluează mai multe personaje care încearcă să tragă profit de pe urma lor. Ritmul fabricării bombelor se accelerează; Mare și Mic se profesionalizează și se îmbogățesc. Afacerea lor se transformă încet, încet, într-un veritabil imperiu financiar. Iar ironia devine și mai mușcătoare când în magazinul lor încep să comercializeze măști de gaz, menite doar să mascheze locul în care se fabrică bombele, situat în spatele magazinului. Printr-un fel de joc pervers, dintr-o mică încropeală, Baraca ajunge să fie, în final, principalul furnizor de măști de gaz pentru ministerul …Sănătății!

Descriind acest bârlog al marelui banditism, Baraca pune în lumină, cu un umor scrâșnitor, compromisurile politicienilor și duplicitatea marilor piețe și a furnizorilor lor”, se arată pe site-ul Teatrului.

Distribuția:

Mare – Alexandru Rusu
Mic – Pavel Sîrghi
Virginia – Alina Leonte
Bosco – Ciprian Ciuciu
Chinezu’ – George Dometi
Marwani – Sorin Ionescu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !