Afacerea Hanil, pe ducă

5Comentarii
Afacerea Hanil, pe ducă
ORADEA – Prefectura consideră ilegală Hotărârea Consiliului Local Oradea, prin care aleşii au fost de acord cu investiţia coreenilor de la Hanil Electronics, care intenţionează să construiască o fabrică de monitoare LCD.

Acum, municipalitatea spune că oricum s-a răzgândit cu privire la investiţie şi urma să revoce hotărârea cu probleme.

Prefectul Mircea Ghitea a precizat ieri că hotărârea a fost retrimisă spre modificare CLO şi dacă Legislativul local nu o va revoca sau modifica, Prefectura o va ataca în contencios administrativ. „Obiecţiile se referă la faptul că, pe de o parte, în hotărâre scrie clar că investitorul este Hanil, însă aceeaşi hotărâre spune şi că va fi organizată o licitaţie publică deschisă pentru vânzarea terenului pe care urmează să fie construită fabrica. Se mai spune că va fi făcut un memorandum, în care se va stabili preţul terenului, asta în condiţiile în care se organizează licitaţie. Nu înţelegem care e baza legală care spune că Hanil va câştiga”, a explicat prefectul.

Stop pentru Hanil

Reprezentanţii municipalităţii spun că oricum intenţia lor era să revoce hotărârea de Consiliu şi să organizeze o licitaţie, pentru atribuirea terenului ce urma să fie vândut Hanilului. „Intenţia noastră era să revocăm hotărârea şi să organizăm o licitaţie, să vină un investitor care e în stare să facă ceva în condiţiile noastre”, a declarat Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.

Aceasta după ce municipalitatea orădeană s-a luptat pentru atragerea Hanil la Oradea cu peste zece oraşe din ţară şi din Ungaria, conform spuselor edililor. Pentru a convinge investitorul să vină la Oradea, municipalitatea i-a promis inclusiv că-i va califica muncitorii, pe cheltuială proprie! Hanil intenţiona să construiască la Oradea o fabrică de monitoare LCD, în valoare de circa 40 milioane euro şi 2.000 de locuri de muncă. Proiectul cuprinde un complex de trei companii: Hanil, Koam şi Dong Yang.
Georgiana Anghel5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor