Afaceri cu terenurile municipalităţii, scoase la iveală de Bolojan

1Comentariu
Afaceri cu terenurile municipalităţii, scoase la iveală de Bolojan
ORADEA – Candidatul PNL la Primaria Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat miercuri o afacere a municipalităţii orădene, care ar putea aduce bugetului local o gaură de 4,4 milioane de euro.

Este vorba de vânzarea unei parcele de teren, situată vizavi de Real Hypermarket, cu un preţ mult sub cel al pieţei. „Legat de modul în care se cheltuiesc banii, să vă arăt cum s-au furat nişte bani. În anul 2006, Consiliul Local Oradea a vândut 1,8 hectare de teren, situat vizavi de Real, cu 70 de euro pe metru pătrat, plus TVA. În 2007, primăria scoate la vânzare un teren situat în vecinătate, 19 hectare, printr-o procedură de vânzare care are trei caracteristici: au fost impuse condiţii restrictive în caietul de sarcini cu privire la ce urma să facă cumpărătorul cu terenul, vânzarea s-a făcut prin licitaţie cu plic închis şi fără să se fi obţinut acordul Autorităţii Aeronautice Române. Când doreşti să obţii cel mai bun preţ cauţi să ai toate acordurile necesare, organizezi licitaţie cu strigare şi nu pui condiţii restricive în caietul de sarcini”, a explicat Ilie Bolojan. Potrivit hotărârii prin care s-a vândut parcela către firma Tony Construct Imobiliare, preţul de achiziţie ar fi fost de 47 de euro pe mp, plus TVA. „Această hotărâre s-a luat în mandatul lui Filip. Acum discutăm de mandatul unui om de omenie, însă omenie faţă de dezvoltatorii imobiliari şi nu faţă de cetăţeni sau de interesul oraşului”, a spus candidatul PNL.

Acesta a precizat că în luna ianuarie, când la şefia Primăriei Oradea, se afla deja Mihai Groza, a fost adoptată o nouă hotărâre, al cărui raport de specialitate a fost semnat de primarul interimar, act care aduce anumite modificări hotărârii iniţiale. „Pentru că firma nu plătise contravaloarea terenului, deoarece primăria nu a obţinut acordul de la Autoritatea Aeronautică, i se dă dreptul să vândă terenul, înainte de a realiza investiţia, după ce în caietul de sarcini era specificat că poate să vândă abia după realizarea investiţiei. Terenul urmează să fie vândut unor societăţi comerciale, adică nu se va face producţie ci o zonă comercială. Mai mult, diferenţa dintre preţul iniţial şi preţul care se propune pentru vânzare este de 24 de euro pe metru pătrat, plus TVA. Înseamnă 4,4 milioane de euro pe care Oradea i-ar fi putut încasa dacă procedura de vânzare era corectă”, a spus Ilie Bolojan. El explică cum reprezentanţii PD-L se faultează singuri. „În programul electoral semnat de Ştefan Seremi (n.r. candidatul PD-L la şefia Consiliului Judeţean Bihor), acesta susţine mutarea Aeroportului Oradea pe un alt amplasament şi preţul pe care el spune că poate fi încasat pe terenul respectiv este de 200 de euro pe metru pătrat. „Adică, s-a vândut un teren cu 70 de euro pe metru pătrat, lângă el administraţia de omenie vrea să vândă cu 23 de euro pe metru pătrat şi Ştefan Seremi spune că preţul de piaţă este de 200 de euro. Ori minte Seremi ori gaura din bugetul local este mult mai mare!”, a spus candidatul liberal. El a adăugat că în cazul în care va ajunge primar va opri imediat această vânzare.
Georgiana Anghel1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor