Afaceri în staţiile de tramvai

35Comentarii
Afaceri în staţiile de tramvai
Aţi fost „fentaţi” în staţiile de tramvai de controlorii orădeni, care vând bilete la preţuri mai mari?

Controlorii orădeni pe mijloacele de transport în comun au găsit o metodă ilegală de a face un ban în plus: când sunt închise chioşcurile de bilete servesc tichete de transport călătorilor în staţii, la preţ aproape dublu. Aşa s-a întâmplat şi weekend-ul trecut, duminică după-amiaza, la ora 17:40, când doi orădeni, un el şi o ea, vrând să îşi ia bilete din capătul liniei de tramvai din Nufărul, au găsit chioşcul închis. O echipă de controlori vindea bilete de tramvai (din cele obişnuite, cu două călătorii) la preţul de 5 lei. Negăsind pe moment altă soluţie, femeia a decis să cumpere bilete de la controlori. „Aflând cât a dat pe un bilet prietena mea, m-am enervat şi am cerut celor patru controlori să îmi dea banii înapoi, iar eu voiam să le returnez biletul. Controlorii care făceau o astfel de afacere au fost foarte indignaţi de nervii mei, m-au insultat, iar în acel moment am pus mâna pe telefon şi am solicitat deplasarea la faţa locului a unui echipaj de urgenţă de la Poliţie. Până la sosirea acestuia, însă, cei patru au urcat într-un tramvai”, ne-a relatat Dumitru Ripeanu.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, controlorii care au comis această faptă riscă să li se reţină din salariu sau să îşi piardă locul de muncă. Asta se va decide după ce o comisie din cadrul regiei de transport va analiza situaţia. Cei doi orădeni sunt aşteptaţi la sediul OTL să recunoască pe cei patru controlori, de luni până vineri între orele 8:00 şi 14:00, la biroul de exploatare. „Noi ştim care persoane au lucrat în tura respectivă, duminică, la ora 17:40. Aşteptăm pe cei doi care au făcut plângerea, să se deplaseze personal la sediul nostru, de pe strada Atelierelor, pentru a-i identifica pe calculator pe controlorii în cauză. Apoi, în funcţie de gravitatea cazului, vom lua măsurile punitive corespunzătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome Oradea Transport Local, Krisztian Bogdan.

Alternative ioc!

Ce alternative are la dispoziţie, omul onest care nu circulă cu abonament, dar are un drum de făcut când chioşcurile sunt închise? Practic nu prea are nici una. Cele şase automate de bilete amplasate în diferite staţii de tramvai (printre care şi în staţia cu pricina) şi de autobuz sunt de cele mai multe ori nefuncţionale. Darcontrolorii, au, din păcate program şi atunci când chioşcurile sunt închise, dar nu au şi pardon în faţa călătorului prins fără tichet, fie el şi bineintenţionat, care riscă să se aleagă cu o amendă. Vis-a-vis de această problemă purtătorul de cuvânt al regiei a declarat sec că nu este obligată instituţia pe care o reprezintă să transporte gratuit călătorii. În contextul lipsei de corelare dintre programul chioşcurilor şi al controlorilor, singurul lucru care le rămâne de făcut orădenilor este să aibă un bilet în plus la ei pentru orice eventualitate. Asta le recomandă OTL-ul. Cu tupeu.

Potrivit informaţiilor furnizate de Krisztian Bogdan, singurele mijloace de transport în care se pot cumpăra tichete de la şoferi, sunt autobuzele care circulă pe liniile 11 (zona Episcopia) şi 15 (Podgoria), dar şi acestea la preţ mai mare: 2 lei, cu o singură călătorie. Un bilet cu două călătorii se poate lua, în mod obişnuit, cu 3 lei de la chioşcuri. Acestea sunt deschise în sărbătorile legale (programul din week-end-ul trecut) între orele 9:00 şi 17:00, iar în zilele lucrătoare şi în week-end-uri obişnuite, între 6:00 şi 20:00.

Conducerea regiei vrea să amplaseze în scurt timp în staţiile periferice 13 automate de bilete. Sperăm că vor fi şi funcţionale.

Mălina Pop35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor