Afaceri şi profit în scădere pentru Sinteza Oradea, la nouă luni

1Comentariu
Firma Sinteza Oradea a înregistrat, în primele nouă luni, o cifră de afaceri de 11,34 milioane de lei (3,43 milioane de euro), în scădere cu 12,56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul net s-a diminuat de circa cinci ori, la 458.000 de lei.

Sinteza Oradea a obţinut în perioada ianuarie-septembrie venituri de 11,65 milioane de lei, mai mici cu 13,76% decât cele raportate în acelaşi interval din 2006, în timp ce cheltuielile s-au menţinut la 11,15 milioane de lei.

           

În primele trei trimestre din 2006, Sinteza a consemnat o cifră de afaceri de 12,97 milioane de lei şi un profit net de 2,33 milioane de lei.

           

Acţiunile Sinteza sunt tranzacţionate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti din anul 1997, iar preţul de închidere în şedinţa de marţi a fost de 0,7 lei pe titlu, în urcare cu 11,11% comparativ cu cotaţia de referinţă.

           

Firma a fost înfiinţată în 1990, prin preluarea integrală a patrimoniului Întreprinderii Chimice Sinteza.

           

Societatea produce şi comercializează produse chimice, precum cele farmaceutice, insecticide organo-fosforice, aditivi pentru uleiuri minerale, pigmenţi anorganici, materiale de umplutură şi stabilizatori pentru mase plastice.

           

Principalul acţionar al firmei este Porto Petrol, cu 51,83% din capital. Un acţionar important este şi Tibor Tincău.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor