Afecțiuni ale vederii: presbiopia

Afecțiuni ale vederii: presbiopia
În jurul vârstei de 40 de ani vederea de aproape, cum ar fi cititul, cusutul sau lucrul la computer, devine neclara. Aceasta li se întâmpla tuturor la un moment dat, chiar si celor care n-au avut niciodata probleme vizuale.

Semne ale presbiopiei

Când la o persoana apare presbiopia, va constata ca este nevoie sa tina cartea, ziarul, revista sau alte materiale de citit cu mâna întinsa pentru a putea vedea clar. Când are de facut o munca ce necesita vedere de aproape, persoana poate avea dureri de cap sau sa se simta obosita.

Cauzele presbiopiei

Presbiopia apare în cadrul procesului de îmbatrânire, fiind legata de scaderea lenta a elasticitatii cristalinului.

Aceste modificari legate de vârsta au loc atât în cristalin, facându-l mai dur si mai putin elastic cu trecerea anilor, cât si la nivelul fibrelor musculare care înconjoara cristalinul.

Tratamentul presbiopiei

Corectia presbiopiei se face prin prescriptie de ochelari pentru vederea de aproape (ochelari pentru citit), sau de lentile de contact.

Deoarece cristalinul continua sa se modifice odata cu vârsta, prescriptia de ochelari pentru aproape va creste în timp. Va puteti astepta ca oftalmologul sa va prescrie o corectie mai puternica (mai multe dioptrii) pentru munca de aproape, în functie de necesitati.

Orădenii pot apela cu încredere la noul cabinet de oftalmologie şi optică de calitate. Cabinetul Optica New Eyes, este situat în centru, pe Str. Avram Iancu, nr.2 lângă OTP BANK, vis-a-vis de restaurantul BIGYS.

Cabinetul aparţine dr. Abu–Taleb Abdel-Rahman, care a activat până în luna mai 2015 la parterul blocului Cicero (lângă Electrica). Doctorul, împreună cu opticienii Lia, Eva si Noemi au hotărât să se mute în noua locaţie pentru a oferi un act medical de calitate cu aparatură modernă, dar şi preţuri corecte faţă de pacienţi şi clienţi. „Suntem o unitate complexă, care oferim consultaţii cu aparatură de ultima generaţie. Avem medici competenţi la orice oră, iar personalul tehnic are o pregătire vastă (nu doar strict pentru confecţionare de ochelari). Medicii cu care lucrăm sunt: medicul primar oftalmolog dr. Moldoveanu Silvia, medicul specialist oftalmolog dr. Gale Elisabeta şi subsemnatul”, spune dr. Abu–Taleb Abdel–Rahman.

Aparatură performantă

Cabinetul de consultaţii este dotat cu aparatură nouă de ultima generaţie, de foarte bună calitate. Nu lipseşte nimic din cele trebuincioase unei consultaţii complete. „O prescripţie garantată a ochelarului, presupune totodată şi o examinare măcar sumară a ochiului. Dacă cu ochelarul vedem bine, nu este exclusă existenţa unei boli şi am putea avea surpriza ca din cauza ei (ca în cazul glaucomului), să vedem bine de tot, dar într-o clipă să pierdem vederea brusc, fără să ne fi ştiut bolnavi”, este de părere medicul.

Optica New Eyes

Cabinetul are în dotare biomicroscop oftalmologic, computer pentru măsurarea dioptriilor ochiului, aparat electronic noncontact pentru măsurarea tensiunii oculare, aparat de verificare a ochelarilor, dar şi de examinarea FO.

Recomandarea tipului de lentilă şi de ochelar ce se potriveşte fiecărei boli, fiecărei vârste sau profesii este foarte importantă. Din acest punct de vedere, cabinetul oferă avantajul (rar întâlnit) al unui staf şi opticieni care sunt foarte pricepuţi! Aceştia cunosc foarte bine tipurile de lentile, proprietăţile lor, eventuale defecte ascunse ale materialelor, deoarece au lucrat chiar şi la fabricarea lentilelor (acolo unde cândva se făceau lentilele ZEISS).

Oferta de rame este foarte bogată. „Urmărim linia modei astfel încât purtarea ochelarului să fie în pas cu ultimele tendinţe în materie. Nici sportivii nu sunt neglijati, oferindu-le rame şi lentile conform sportului practicat”, subliniază dr. Abdel Rahman.

Preţuri corecte şi gratuităţi

Ochelarii executaţi la Optica New Eyes sunt garantaţi. Reparaţiile posibile pentru clienţii cabinetului sunt gratuite. Sortimentul de rame şi lentile este variat şi în ceea ce priveşte preţurile sunt pentru toate gusturile şi posibilităţile financiare. Cabinetul nu lucrează cu plata în rate pentru că nu vrea să umfle preţurile şi să pună clienţii la costuri suplimentare ascunse, umflând preţul la rame şi lentile.

„Pacienţii şi clienţii noştri vor fi bine informaţi şi sfătuiţi. Vor primi indicaţiile corecte despre tipul de lentile care li se potrivesc şi despre când au nevoie de ochelar progresiv, degresiv sau bifocal, neavând în calculul câştigul financiar ci interesul pacientului. Vă garantăm că la noi nu veţi primi un preţ înainte de consultaţie şi cu totul alt preţ după”, explică dr. Abdel Rahman.

Cabinetul lucrează, în principiu, pe bază de programare prealabilă. Numai astfel se pot face consultaţii de calitate. „Ne ghidăm după principiul: «Mai bine puţin şi bun, decât mult şi îndoielnic». Consultaţia durează aproximativ 30 min”, precizează dr. Abdel Rahman.

Consultaţiile sunt gratuite pentru ochelarii făcuţi în magazin. De asemenea, pe baza biletului de trimitere, consultaţiile pentru patologii oculare sunt gratuite.

Pentru programari puteţi suna la Nr. 0359.170.154. Mai multe detalii se pot obţine vizitând pagina de facebook a cabinetului la adresa: https://www.facebook.com/Optica-New-EYES.

Avertorial!