Afectivitate in exces

Afectivitate in exces
Se stie cât sunt de puternice instinctele materne. Vin din interior, sunt greu de controlat. Femeile, instinctiv, au nevoie sa iubeasca pe cineva, fie si un animalut.

De aceea îngrijesc si ofera iubire neconditionata fiecarui barbat.

Majoritatea femeilor simt nevoia sa-si îmbratiseze si sa-si sarute partenerul atât de mult, pâna la limita tolerantei lor. Recurg la gesturi sufocante pentru barbati. Iar ei asociaza aceste atitudini cu cele din copilarie, când erau strânsi la piept de bunici, matusi. Nu e de mirare de ce ajung ei sa urasca aceste forme de manifestare ale afectivitatii…

A oferi iubire si îngrijire este o forma de asigurare. Femeile îsi asigura barbatii ca sunt iubiti. Aceasta nu este însa o garantie ca, daruindu-le atâta dragoste, nu le vor parasi. Din pacate, nu aceasta-i tine lânga partenere. Oricât de mult oferi, ajungi la concluzia ca excesul dauneaza. Am observat cât de „dulce” este relatia prietenelor mele si care sunt consecintele. Culmea este ca una dintre ele este supusa la acest tratament sufocant de catre prietenul ei. De fiecare data o aud plângându-se ca nu mai suporta accesele lui de iubire în public si ca a ajuns aproape sa-l evite.

În aceste conditii, nevoia de a arata dragoste devine o manifestare de pierdere a controlului. Este de preferat sa oferi cu moderatie, pentru ca inspira reciprocitate. În fata unor persoane prea afectuoase, ezitam sa le raspundem la fel, de teama sa nu le încurajam si mai mult. Iar atunci când te controlezi, realizezi cât de multe poti obtine cu mai putin efort afectiv investit.