AFIR efectuează ultimele plăți prin PNDR 2013

AFIR efectuează ultimele plăți prin PNDR 2013
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale va efectua în următoarea perioadă ultimele plăți aferente Programului Național pentru Dezvoltare Rurală 2007 – 2013.

Astfel, până la sfârșitul acestui an, experții din cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) vor analiza toate cererile de plată depuse de către beneficiarii Programului Național pentru Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR 2013) în vederea aprobării, efectuării plăţii acestora până în decembrie 2015 și transmiterii pentru decontarea cheltuielilor către Comisia Europeană.

Pentru a creşte gradul de absorbţie şi în speţă pentru a reduce nivelul dezangajărilor, conducerea AFIR a stabilit un plan cu acţiuni concrete care este implementat în această perioadă.

„Din fericire, sunt încă destule lucruri care se pot face acum, în aceste ultime două săptămâni, pentru a pierde cât mai puțin din cei peste 800 de milioane de euro rămași de plătit pentru a atinge o absorbție cât mai aproape de 100%.

Ne vom concentra în acest sens pe suplimentarea numărului de proiecte contractate în cadrul Măsurilor 322 și 125. Este vorba de proiectele ce au fost reevaluate și de la care se așteaptă decontarea primei cereri de plată sau a avansului până la finalul acestei luni. Totodată, se va lucra la foc continuu pentru a încărca în sistem un număr cât mai mare de cereri de plată.

În plus, sunt analizate punctual contractele de finanțare încheiate prin PNDR 2013 aferente măsurilor de investiții care fac obiectul tranziției pentru finanțare prin actualul Program. Toate acestea nu se pot face decât cu o mobilizare extraordinară a experţilor din Agenţie.

Mai mult, vom suplini lipsa de personal din teritoriu prin delegări temporare, pentru a face faţă acestui vârf de sarcină și pentru a permite o angajare a întregii capacități a Agenției pentru decontarea tuturor cererilor de plată” , spun reprezentanţii AFIR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !