Află cum poți deveni poliţist de frontieră!

De Otilia Șandor
11Comentarii
Află cum poți deveni poliţist de frontieră!
Poliţia de Frontieră Română anunță liceenii despre admiterea la școli MAI de profil.

Polițiștii de frontieră orădeni transmit tinerilor absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Poliția de frontieră Oradea face recrutări pentru sesiunea de admitere iulie – august 2019 pentru mai multe entități de profil MAI.

Atenție la depunerea dosarelor

E vorba despre Academia de Poliție „Al. I. Cuza” din Capitală, Facultatea de poliție, domeniul de licență: ”Științe militare, informații și ordine publică”, specializarea Ordine și Siguranță Publică, curs cu frecvență redusă . Sunt aici 7 locuri repartizate Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Cererile de înscriere se primesc de structurile de resurse umane până la data de 24.05.2019, iar data limită de depunere a dosarului la unitatea de recrutare este 21.06.2019.
De reținut că toate informațiile privind recrutarea, precum și data și locul planificării și susținerii examinării psihologice, sunt afișate la avizierul Poliției de Frontieră Oradea și pe pagina de internet a unității la adresa www.politiadefrontiera.ro – secțiunea Structuri Teritoriale – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Carieră, candidații având obligația de a consulta site-ul de internet/avizierul unității în permanență.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” organizează și desfășoară concursul de admitere în perioada 22 iulie – 13 august 2019, activitățile specifice înscrierii, desfășurării probelor eliminatorii și a probei de verificare a cunoștințelor fiind stabilite și planificate prin Regulamentul concursului de admitere, disponibil pe pagina oficială a instituției de învățământ (www.academiadepoltie.ro).

Tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” sunt postate pe pagina de internet www.academiadepoltie.ro, iar cei ce au întrebări pot suna la Poliția de Frontieră Oradea (Calea Aradului, nr. 2, tel 0259.401400, interior 26060, respectiv interior 26063 (www.politiadefrontiera.ro, Secțiunea – Structuri Teritoriale, structura Inspectoratul Teritorial Oradea, Secţiunea Carieră).

Nu în ultimul rând, Poliția de Frontieră Oradea recrutează candidați pentru admiterea 2019 – ianuarie 2020 la mai multe instituții de învățământ, inclusiv la Școala de poliție de frontieră Avram Iancu din Oradea.

Înscrierile și depunerea dosarelor se fac pentru Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Poliție de Frontieră și la instituțiile de învățământ din subordinea Ministerului Apărării Naționale: în fiecare zi de luni – vineri, între orele 10:00-14:00.
Însă pentru Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, înscrierile și depunerea dosarelor se fac numai în zilele lucrătoare de luni, miercuri și joi, între orele 10:00-14:00.

Toate informațiile privind recrutarea, precum și data și locul planificării și susținerii examinării psihologice, se aduc la cunoștința publicului interesat prin publicarea/postarea anunțurilor la avizier și pe pagina de internet a unității la adresa www.politiadefrontiera.ro – secțiunea Structuri Teritoriale – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Carieră, candidații având obligația de a consulta site-ul de internet/avizierul unității în permanență.

Situații speciale

Poliția de frontieră Oradea transmite că sunt câteva situații care determină încetarea activității de recrutare și selecție: nerespectarea termenului limită de depunere a dosarului de recrutare în volum complet, de către candidați, încercarea sau fraudarea, prin orice mijloace, a activității de recrutare și selecție de către candidați, neîndeplinirea, în mod cumulativ, a condiţiilor şi criteriilor de admitere. La fel e și dacă la absolvirea instituţiei de învăţământ, candidatul ar dobândi un grad profesional mai mic decât gradul militar echivalent deţinut în rezervă.

În cazul în care identificarea situaţiilor menţionate mai sus se face după încheierea admiterii, candidatul respectiv pierde locul obţinut prin concurs indiferent de anul de şcolarizare în care se află.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor