Aflați istoricul mașinii de ocazie pe care doriți să o cumpărați, chiar înainte de a-l contacta pe vânzător. Cereți online un raport VIN

Reactualizat la:
Aflați istoricul mașinii de ocazie pe care doriți să o cumpărați, chiar înainte de a-l contacta pe vânzător. Cereți online un raport VIN
Internetul a făcut ca informația să fie accesibilă rapid, chiar imediat, oricui are un telefon mobil în buzunar sau un computer pe birou. Chiar și în domeniul vânzării de mașini la mâna a doua, Internetul ne ajută cu date importante despre trecutul mașinii pe care dorim să o cumpărăm.

Trebuie doar să știm seria de șasiu sau numărul VIN – este același lucru – și cu această informație vom putea cere online un raport cu istoricul autovehiculului. De obicei, vom găsi seria de șasiu în anunțul de vânzare, ceea ce înseamnă că putem desfășura mica noastră investigație chiar înainte de a-l contacta pe vânzător.

De ce vă interesează să citiți un raport generat pe baza seriei unice de șasiu? Pentru a afla o mulțime de informații despre mașină și a le confrunta cu ceea ce scrie în anunțul de vânzare și pentru a adăuga unele suplimentare care lipsesc din anunț. Dar mai întâi să explicăm ce este numărul VIN. Este o combinație de caractere unică atribuită autovehicului de către producător. Acest număr este format din 17 caractere (litere și cifre) și permite identificarea fiecărui autovehicul. El este tipărit pe certificatul de înmatriculare al mașinii la litera E. Fizic, numărul VIN poate fi găsit pe o plăcuță de indentificare aflată de obicei pe unul dintre pragurile ușilor din față sau pe un element nedemontabil din interiorul mașinii. Mai poate fi imprimat pe peretele compartimentului motorului, la camera de admisie a aerului sau sub parbriz.

Veți copia sau scrie acest număr într-un site specializat în generarea de rapoarte VIN și imediat veți primi un document cu o fișă a mașinii second hand aflată la vânzare. Numărul VIN cuprinde informații despre țara de origine a mașinii, anul de fabricație, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. Producătorul poate codifica destinația pieței de desfacere a autovehiculului. Mai mult, numărul VIN ne dezvăluie istoricul cuprinzător al autovehiculului – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului. Chiar putem afla dacă vehiculul este furat sau nu.

Ar trebui să știți dacă mașina a fost înmatriculată și în Statele Unite și ce incidente a avut în acest stat – dacă este cazul. Astfel, în acest caz, veți primi un al doilea raport, strict pentru istoricul mașinii din SUA. Unii vânzătorii ar putea încerca să treacă sub tăcere înmatricularea din SUA pentru că astfel de rapoarte sunt mai greu de aflat. Noi însă vi le furnizăm, când se aplică mașinii care vă interesează.

Advertorial! Hb: 302115