A.G. pregăteşte două noi CD-uri

2Comentarii
A.G. pregăteşte două noi CD-uri
ORADEA – Anul 2006 a fost unul foarte bun, din punctul de vedere al lui A.G. Weinberger. Bluesmanul orădean consideră că România are puţine trupe de nivel internaţional.  video

Venit acasă, la Oradea, într-o vizită particulară, bluesmanul nu a scăpat nici de hărţuirile gazetarilor, dar nici de invitaţiile prietenilor de a cânta, într-un jam-session, la Blue Monday, clubul pe care îl consideră a fi „singurul loc din oraş unde se adună meseriaşii din breaslă”.

„Lansarea discului Nashville Calling şi succesul vânzărilor m-au făcut să încep să simt gustul dulce al fructului independenţei”, susţine A.G., care plănuieşte chiar o campanie de vânzări prin propria firmă, Big Foot Entertainment, care să permită achiziţionarea CD-ului oricărui posesor de credit card. În ceea ce priveşte indiferenţa posturilor muzicale faţă de produsul său, Weinberger este tranşant:

„Showbiz-ul autohton, aşa cum este el la ora asta, nu prezintă nici un fel de interes pentru mine. Refuzurile televiziunilor muzicale româneşti de a promova piese de pe acest album, cred, este un lucru pozitiv”, susţine artistul, convins că e nefirească alăturarea bluesului, care este o muzică organică, sintetizatoarelor şi decolteurilor. „Oricum, chiar dacă nu sunt, să zicem, mulţumit de vânzări, sunt, cel puţin, plăcut surprins”.

De mare ajutor i-au fost atât cele 69 de concerte pe care le-a susţinut în 2006, dintre care nouă alături de Ştefan Bănică jr., cât şi Blues Mobile, un adevărat manifest virtual al acestui gen.

Piese vechi pe CD nou
În ceea ce priveşte planurile pentru 2007, A.G. susţine că doreşte să înceapă munca la două noi albume. Unul dintre acestea ar trebui să conţină mai vechile lui apariţii discografice. „Şansa mea a fost să găsesc masterele înregistrărilor mai vechi şi acum încerc să fac o selecţie şi să le imprim pe un suport comun. Încă nu m-am gândit la un titlu, best off ar fi prea lipsit de modestie, poţi să botezi aşa un album când ai cel puţin 14-15 discuri în spate. Nu ştiu cum se va intitula”, afirmă Weinberger.

Deşi încă este devreme pentru turnee în aer liber, bluesmanul are deja o invitaţie, pentru jumătatea lunii februarie, la Festivalul de Blues de la Sighişoara, şi speră ca 2007 să fie un an cel puţin la fel de fast pentru vânzarea de muzică bună.

Mulţi, dar… scumpi
În ceea ce priveşte integrarea europeană a României, A.G. este hotărât: „Va fi mai bine, vom putea trece mai uşor sculele peste graniţă, nu va mai fi nevoie de atâtea formalităţi”. Trecând însă în registru serios, el consideră că iminenta intrare a unor trupe străine pe piaţa românească va crea o concurenţă serioasă pentru muzicienii autohtoni. „Cei de afară sunt profesionişti şi, mai ales, mai ieftini decât românii.

Muzicanţii români cer, uneori, sume nejustificat de mari faţă de prestaţia lor, în condiţiile în care trupe de nivel internaţional sunt relativ puţine în România. Ei, o să vină occidentalii şi o să ne arate ce înseamnă să fii profesionist şi, poate, pe unii dintre noi ne vor băga în seamă”. Chiar dacă iese foarte puţin în Bucureşti şi numai la Oradea se simte acasă, A.G. Weinberger nu are de ales, pentru că – aşa cum spune el – „e clar, nu aici e treaba”.

Valentin Buda2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor