Agăţat de maşină la 180 km/h

Agăţat de maşină la 180 km/h
ORADEA – Cascadorul Şimon Ladislau a stabilit sâmbătă pe pista Aeroportului Oradea un nou record personal la proba de „viteză auto agăţat în afara maşinii”. Video

Târgmureşanul a stat agăţat în exteriorul unui Volkswagen Passat, care a rulat cu viteza de 180 de kilometri la oră, şi la volanul căruia s-a aflat orădeanul Iuliu Nechita.

„Am reuşit să îmi dobor propriul meu record de viteză, de 158 de km/h. Am sperat să atingem cumva 200 km/h, însă a fost posibil numai 180 de km/h. În primăvară îmi caut o maşină mai puternică, de la 150 de cai putere în sus. Maşina cu care am mers azi este diesel şi are 131 de cai putere. A făcut tot ce a putut, dar mai mult nu s-a putut. Frecarea este foarte mare, iar viteza scade foarte mult faţă de momentul când conduci cu cele patru geamuri ridicate. Când eşti în exterior se pierde cam 20% din viteză”, povesteşte cascadorul Simon Ladislau, alias Dublu X, preşedintele Asociaţiei de cascadori Pajura din Târgul Mureş.

Cascadorul a stat atârnat în afara maşinii mai bine de un kilometru şi jumătate, ţinându-se de stâlpul dintre uşi cu mâna dreată, fără însă să fie legat de maşină cu o centură de siguranţă. El spune că pentru un astfel de exerciţiu trebuie să ai pe lângă o condiţie fizică foarte bună şi un psihic puternic.

„Într-un astfel de exerciţiu în primul rând psihicul este solicitat, dejeaba ai fizic dacă nu te ajută psihicul, că nu rezişti. În timpul probei mă ţin cu mână dreaptă de bara dintre cele două uşi. Trec mâna prin interior şi mă rezem cu cotul de scaun. Nu am fost asigurat cu nimic, nu am avut centură de siguranţă la încheieturi, iar corpul îmi era în exterior, picioarele ridicate şi eram desculţ”, mai spune Dublu X.

„Pentru mine ca şofer nu e chiar atât de greu cum este pentru cascador. Cu toate acestea la o asemenea viteză se simte în momentul în care e ceva atârnat în partea dreaptă a maşinii. Din această cauză nici nu am putut să atingem pe care ne-am dorit-o. E dificil să ţii maşina în linie dreaptă la o asemenea viteză”, explică orădeanul Iulian Nichita, şoferul VW-ului.

Mai multe despre recordurile stabilite de cascadorii Asociaţiei Pajura se pot afla pe saitul www.ultrarecorduri.ro.


Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase