Agent de poliție condamnat cu suspendare

De Crina Dobocan
2Comentarii
Agent de poliție condamnat cu suspendare
Agentul de poliţie Ionuţ Sala a fost condamnat cu suspendare, în timp ce mituitorul său, Lucian Câmpean, cu executare.

Magistraţii Tribunalului Bihor s-au pronunţat pe 3 iunie în dosarul în care au fost inculpaţi agentul de poliţie Claudiu Ionuţ Sala – de la Serviciul Rutier Bihor, şi motociclistul Lucian Câmpean. Agentul a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor de luare de mită şi favorizarea infractorului, după ce a primit de la motociclist un porc tranşat pentru a-l scăpa de un dosar penal.

Astfel, agentul Ionuţ Claudiu Sala a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare cu supravegherea executării pedepsei pe un termen de 4 ani, calculat de la data rămânerii definitive a sentinţei penale. Totodată, Ionuţ Sala a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bihor, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, pe durata termenului de supraveghere, agentul este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială, derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Mănăstirii Sfintei Cruci Oradea sau Primăriei Oradea, pe o perioadă de 60 de zile.

Judecătorii i-au interzis drepturile de a fi ales în autorităţile publice şi în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a avea calitatea de lucrător de poliţie, pe o perioadă de 1 an, executarea acesteia urmând să înceapă la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. Din pedeapsă i-a fost dedusă durata reţinerii de 24 ore, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, de la data de 02.09.2014 până la data de 06.11.2014, inclusiv.

Mituitorul, condamnat

Lucian Câmpean, motociclistul ca i-a dat mită agentului, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru dare de mită şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a avea permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv. Acesta va executa pedeapsa în regim de detenţie pentru că era recidivist postcondamnatoriu.

La pedeapsa dispusă, judecătorii au aplicat şi 916 zile de închisoare, restul rămas de executat până în vara lui 2014, când acesta a fost eliberat condiţionat din Penitenciar, din pedeapsa de 7 ani şi 2 luni închisoare aplicată pentru furt. Din pedeapsa închisorii aplicată lui Lucian Câmpean, judecătorii au redus durata reţinerii de 24 de ore, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu.

Decizia nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor