Agenţi economici controlaţi de ITM

Agenţi economici controlaţi de ITM
ORADEA - În cursul lunii trecute, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor au derulat o campanie de verificare a respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă. Pe linia relaţiilor de muncă, numărul de angajatori controlaţi a fost 183. Neregulile nu au întârziat să apară.

„Au fost constatate 478 de deficienţe, dispunându-se tot atâtea măsuri pentru remedierea lor. Numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate s-a ridicat la 75, din care 45 de avertismemte şi 30 de amenzi, în valoare totală de 67.000 lei”, a precizat Liviu Lupea, inspectorul-şef al ITM Bihor. Printre deficienţele constatate se numără nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal, a muncii suplimentare, dar şi neacordarea concediului de odihnă. Au fost depistaţi angajatori care nu acordau indemnizaţia de minim 75% pentru întreruperea temporară a activităţii angajatorului şi neinformarea ITM cu privire la starea de graviditate a salariatelor.

Securitate în muncă

Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlaţi 143 de agenţi economici, fiind constatate 242 de deficienţe. Inspectorii ITM au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 27 de averismente şi 14 amenzi, în valoare de 70.200 lei. Deficienţele constatate au fost neevaluarea riscurilor la locul de muncă, instruirea neadecvată a salariaţilor, echipamente de muncă neconforme, condiţii neconforme la lucrul la înălţime şi neacordarea de echipamente individuale de protecţie a muncii.

 

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !