Agenţi economici dezinteresaţi

ORADEA – Singurul agent economic prezent nu a avut concurenţã la seminarul organizat la CCI Bihor. Un singur agent economic a participat la seminarul pe probleme de concurenţã, organizat ieri, de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor, în colaborare cu Consiliul Concurenţei şi Direcţia Generalã a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Trei reprezentanţi ai Inspectoratului de Concurenţã (IC) Bihor şi trei angajaţi ai Finanţelor Bihorene s-au pregãtit pentru a veni în sprijinul agenţilor economici, cu rãspunsuri la problemele de concurenţã ale acestora. Absenţa „subiecţilor” a fost o surprizã neplãcutã, având în vedere cã aceştia nu ar fi trebuit sã cheltuie nici un leu, participarea fiind gratuitã. Mass – media a fost reprezentatã de douã publicaţii. 

Confirmãri

„Zece firme şi-au confirmat participarea”, a spus Octavian Domocoş , inspector concurenţã în cadrul IC Bihor. „Eu nu am avut timp sã anunţ faptul cã voi veni, dar am reuşit sã ajung, fiindcã aspectele legate de concurenţã, în special de cea neloialã, ne afecteazã pe toţi”, a explicat Mirela Jurgiu, reprezentanta unei firme care comercializeazã produse de pazã şi stingere a incendiilor.

Inspectorii din cadrul IC Bihor au evidenţiat faptul cã pentru problemele de concurenţã neloialã, agenţii economici trebuie sã se adreseze DGFP Bihor. „Îi aşteptãm la la sediul DGFP, etajul 7, camera 717”, a spus Maria Avram, din partea Finanţelor bihorene.

Politicã de clemenţã

Scopul întâlnirii de ieri a fost familiarizarea companiilor cu legislaţia în domeniul concurenţei şi ajutoarelor de stat. „Legea protejeazã concurenţa, nu concurenţii, principalii beneficiari ai unui sistem concurenţial normal fiind consumatorii”, a reliefat Octavian Domocoş.

Acesta a precizat cã legea concurenţei este armonizatã legislaţiei comunitare, Consiliul Concurenţei desfãşurând o politicã de clemenţã vizavi de agenţii economici care colaboreazã cu autoritatea. Inspectorii au mai vorbit despre tipurile de ajutoare de stat, evidenţiind cã în Bihor, aproximativ 60 de firme beneficiazã de diverse categorii de astfel de ajutoare. Numãrul redus al acestor companii a fost pus de reprezentanţii Finanţelor, pe seama birocraţiei care descurajeazã agenţii economici.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase