Agenţii economici privaţi vor putea produce arme

Reactualizat la:
Agenţii economici privaţi vor putea produce arme
Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, a anunţat că miercuri a fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă prin care şi agenţii economici privaţi vor putea produce arme şi muniţii.

Astfel, industria de apărare poate intra în privatizare cu obiectul de activitate, a declarat şeful AVAS într-o conferinţă de presă. Teodor Atanasiu apreciază că, până la sfârşitul acestui an, cel puţin jumătate din societăţile din industria de armament o să fie ofertate pe piaţă.

Prin modificarea legii se va permite astfel privatizarea industriei de apărare în condiţiile în care, până în prezent, era interzis societăţilor comerciale cu capital privat să producă muniţie şi armament letal şi neletal. Potrivit legii, doar statul putea produce armament şi muniţie. Şeful AVAS a declarat că a cerut societăţilor din industria de apărare să-şi pregătească programul pentru privatizare şi să-şi separe activul care nu foloseşte obiectului principal de activitate de activul care foloseşte obiectului principal de activitate.

Teodor Atanasiu a subliniat că, în ultimele patru-cinci luni, AVAS a dat, în acest sens, o serie de mandate de valorificare de clădiri, apartamente, cantine, săli de festivităţi, stadioane, creşe sau chiar şi de bazine de apă şi conducte de aducţiune, cum era, de exemplu, la Sadu. Urmează evaluarea patrimoniului pe activul care corespunde obiectului de activitate pentru privatizarea societăţilor comerciale.

„Acolo unde patrimoniul este mare şi sunt mai multe afaceri, le-am spus să le divizeze, pe afaceri diferite, pentru a putea fi privatizabile. Nu vor veni să cumpere şi producţie de biciclete şi triciclete pentru copii şi armament.Vin investitori diferiţi”, a subliniat el.

Şeful AVAS susţine că, din 1990 şi până în 2008, „am pierdut 18 ani de decapitalizare a acestei industrii, 18 ani în care acestă industrie nu se mai adresează Forţelor Armate Române decât în proporţie de 1%”. Societăţile din industria de apărare sunt Uzina Mecanică Sadu, Uzina Mecanică Bucureşti, cele două fabrici din Cugir, precum şi cele de la Reşiţa, Moreni, Ploieşti, Zărneşti, Braşov şi Mija.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !