Aglomeraţie la DGFP Bihor

Atribuirea noului cod se va face pentru că aceste persoane intră în baza de date a Uniunii Europene.
Atribuirea noului cod se va face pentru că aceste persoane intră în baza de date a Uniunii Europene.
ORADEA – Ghişeele Finanţelor bihorene asaltate de persoane fizice care-şi schimbă codul fiscal.Prima zi din această săptămână a aglomerat ghişeele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

La aceasta a contribuit, pe de o parte, greva de avertisment a funcţionarilor publici din cadrul Finanţelor, care nu au servit publicul între orele 8:00 şi 10:00, precum şi modificările aduse legislaţiei autorizării persoanelor fizice.

Conform Codului de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele fizice autorizate să desfăşoare o activitate economică în mod independent sau exercită profesii libere trebuie să depună o Declaraţie de înregistrare fiscală – Declaraţia 070.

În baza de date a UE

„DGFP Bihor a transmis Ministerului Finanţelor Publice (MFP) baza de date privind evidenţa persoanelor fizice autorizate”, a spus Vasile Farc de la Compartimentul Mass-media din cadrul Finanţelor bihorene. În termen de 30 de zile de la primirea înştiinţării de la minister, persoanele fizice trebuie să se prezinte la organul fiscal pentru depunerea Declaraţiei 070. Pentru cei din Oradea, declaraţiile se depun la Ghişeul 4, Parter, al Finanţelor bihorene, de luni până vineri între orele 8:30 – 16:30.

Până acum codul de înregistrare fiscală al persoanelor fizice era reprezentat de codul numeric personal din actul de identitate. „Atribuirea noului cod de înregistrare fiscală, la fel ca la firme, se va face pentru că aceste persoane intră în baza de date a Uniunii Europene”, ne-a explicat Vasile Farc.

Începând cu anul 1.01.2007, această categorie de contribuabili va utiliza în relaţiile cu partenerii de afaceri şi cu organul fiscal, codul de înregistrare fiscală. Codul numeric personal va fi utilizat numai pentru declararea impozitului pe venit.

Persoanele fizice au aglomerat Ghişeul 4 al DGFP Bihor

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase