Aglomeraţie la frontieră

Aglomeraţie la frontieră
Poliţiştii de frontieră bihoreni se pregătesc pentru afluxul de călători, generat de apropierea sărbătorilor de iarnă.

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi legal în străinătate – pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. De asemenea, mulţi conaţionali şi-au planificat petrecerea acestor zile în străinătate. Ca urmare a acestui fapt, în luna decembrie, în punctele de trecere a frontierei, se înregistrează o creştere a traficului de persoane şi mijloacelor de transport, sens în care, pentru evitarea aglomerărilor, conducerea I.J.P.F. Bihor ia toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale.

Măsuri de fluidizare a traficului

Punctual, pentru realizarea unui control de frontieră eficient şi fluent, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus întreprinderea următoarele măsuri: suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune, asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, menţinerea în stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţii şi informatică şi pregătirea personalului din subordine în vederea asigurării intervenţiei rapide în zona de competenţă, pentru rezolvarea unor eventuale situaţii deosebite, intensificarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, cu organele de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală. De asemenea, precizăm că, în situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon al Politiei de Frontieră Română – 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Alexandra Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !