Aglomeratie la teste de glicemie la Oradea

Aglomeratie la teste de glicemie la Oradea
De departe impactul imediat şi cel mai mare al Congresului de diabet ce se încheie vineri este testarea gratuită a glicemiei, ce a început joi şi continuă şi azi, între orele 10:00 – 18:00 aproape de parcarea din Piaţa Independenţei.

Dovadă că ieri, la 11:00, la o oră de la începerea testării gratuite a glicemiei erau deja câţiva zeci de bihoreni care aşteptau la coadă. Pentru ca testările să decurgă în linişte, evenimentul a fost păzit şi de câţiva agenţi de pază postaţi în faţa cortului unde avea loc testarea gratuită.

Iniţiativa aparţine Federației Române de Diabet, care organizează o campanie de testări gratuite de glicemie și hemoglobină glicozilată la Oradea. Acțiunea se desfăşoară în paralel cu Congresul de diabet ajuns la ediţia cu numărul nouă al federaţiei, şi este a doua după acţiunea din luna mai, organizată la Sibiu.

De reţinut că testele gratuite se fac şi azi tuturor celor care doresc, indiferent că se ştiu sau nu se ştiu cu diabet. Organizatorii explică faptul că bolnavii de diabet vor beneficia de testări de hemoglobină glicozilată, iar orădenii ce se ştiu fără diabet vor fi testaţi glicemic în mod obişnuit.

Cei ce vor apela la cortul cu acţiunea caritabilă vor primi după testare câte un card „“Împreună pentru viață”, pe care se vor afla rezultatele testelor şi vor mai primi broşura “Diabetul în echilibru”, cu informații despre prevenirea şi tratarea diabetului.

O.Ş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !