Agricultorii nu vor mai primi sprijinul financiar la culturile energetice

Agricultorii nu vor mai primi sprijinul financiar la culturile energetice
Comisia Europeană (CE) a luat decizia de a renunţa la acordarea sprijinului financiar pentru culturi energetice, în contextul în care obiectivul pentru care a fost introdus, respectiv creşterea suprafeţelor cultivate cu aceste plante, a fost atins mai repede decât se preconizase, informează MADR.

Potrivit unui comunicat remis joi de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în Regulamentul CE se precizează că “datorită unor evoluţii recente din sectorul bioenergiei şi, în special cererii mari de produse din acest sector pe piaţa internaţională şi introducerii de obiective obligatorii pentru 2020 pentru cota parte din bioenergie în total combustibil, nu mai există suficiente motive pentru a acorda ajutor specific pentru culturile energetice”. Totodată, în Anexa 1 a Regulamentului (CE) nr. 73/2009, în lista privind schemele de sprijin, pentru culturile energetice există menţiunea  „numai pentru anul 2009”.

Sprijinul pentru culturile energetice s-a acordat până în anul 2009 inclusiv, tuturor fermierilor din statele membre care au încheiat contracte cu producătorii de biocarburanţi, colectori sau prim procesatori şi au preluat cantităţile contractate în vederea obţinerii de energii alternative. La nivelul UE, plata maximă a fost stabilită la 45 euro/ha în limita unui plafon maxim de 2.000.000 ha.

La nivelul României, în anul 2007 s-au acordat aceste plăţi pentru o suprafaţă totală de circa 22.000 ha, în valoare totală de aproximativ 682.519 euro. Pentru anul 2008, suprafaţa a fost de cca. 32.650 de hectare, cu o valoare totală de 1.470.000 euro, iar pentru anul 2009 plăţile sunt în curs de acordare, suprafaţa determinată fiind de 69.509 hectare cu o valoare totală de aproximativ 3.128.000 euro.

Sursa: NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !