Agricultura bihoreana sub aceeaşi cupola

1Comentariu
Agricultura bihoreana sub aceeaşi cupola
Capii instituţiilor care acţionează în domeniul agricol s-au reunit în cadrul unui organism de coordonare.

Noua structură va transpune, în teritoriu, politica Ministerului Agriculturii. Responsabilii agriculturii bihorene se organizează la început de an. Ieri a avut loc şedinţa de constituire a Comitetului de Coordonare a Administraţiei Agricole la nivelul judeţului Bihor (CCAA).

„Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare, CCAA BIHOR este o structură colegială, înfiinţată în scopul coordonării activităţilor instituţiilor deconcentrate, cu activitate în judeţ, aflate în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În acest sens, CCAA BIHOR stabileşte întâlniri lunare sau ori de câte ori este nevoie, un calendar de activităţi şi elaborează un raport trimestrial de informare, ca instrumente de lucru pentru atingerea obiectivelor”, spune Nicolae Hodişan, directorul executiv al Direcţiei Agricole Bihor, preşedintele CCAA Bihor.

Componenţă

În structura CCAA BIHOR se regăsesc opt instituţii cu câte doi reprezentanţi: Direcţia pentru Agricultură Bihor, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Bihor, Agenţia Domeniilor Statului Bihor, Oficiul Judeţean de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bihor, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Bihor, Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Bihor, Oficiul pentru Ameliorarea şi Reproducţia în Zootehnie Bihor, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură Timişoara şi două instituţii cu câte un reprezentant: Institutul de Stat pentru Testarea şi Inregistrarea Soiurilor – Inand si Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vinifice Arad, în total 10 instituţii cu 18 reprezentanţi.

Preşedintele CCAA Bihor este directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Bihor, doctor inginer Nicolae Hodişan, iar ca vicepreşedinte a fost ales directorul executiv al OJPDRP Bihor, ing. Florian Vesa. A fost stabilit şi aprobat calendarul de activităţi pentru trimestrul I 2011, stabilindu-se ca viitoarea întâlnire a CCAA BIHOR să aibă loc în aceeaşi locaţie în data de 1 februarie 2011. Fermierii şi persoanele cu activităţi conexe se pot adresa cu propuneri şi sesizări la secretariatul CCAA BIHOR din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Bihor care vor fi analizate şi soluţionate cu responsabilitate în termenele prevăzute de legislaţia în vigoare.

V.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor