Agricultura ecologica, sprijinita de stat

1Comentariu
Agricultura ecologica, sprijinita de stat
Valoarea sprijinului acordat este în funcţie de mărimea exploataţiei.

10 fermieri din Bihor au depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Bihor cereri pentru acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică. Conform statisticilor APIA, dintre cei 10 solicitanţi, doi sunt apicultori, unul solicită sprijin pentru ovine, iar ceilalţi pentru culturile vegetale. Banii vor intra în conturile solicitanţilor doar după controlul pe teren care urmează să se realizeze în curând. „Valoarea sprijinului acordat va fi în funcţie de mărimea exploataţiei”, a precizat Traian Abrudan, directorul Centrului Judeţean APIA Bihor.

Beneficiari

Beneficiarii ajutorului specific sunt producătorii agricoli, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate înregistrate în fiecare an în sistemul de agricultură ecologică.
Beneficiarii ajutorului specific în sectorul de agricultură ecologică trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, beneficiarii din producţia vegetală trebuie să aibă în folosinţă suprafeţe agricole de cel puţin 0,30 hectare, să fie înregistraţi, în fiecare an pentru care solicită ajutorul specific, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ca producători în agricultura ecologică, să încheie un contract cu un organism de inspecţie şi certificare, să deţină un certificat de conformitate. De asemenea, aceştia trebuie să nu aibă datorii restante la bugetul de stat sau la bugetul local.

Beneficiarii din producţia animalieră pentru speciile: păsări, bovine şi ovine/caprine trebuie să aibă încheiat un contract cu un organism de inspecţie şi certificare, să fie înregistraţi în fiecare an pentru care solicită ajutorul specific, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ca producători în agricultura ecologică şi să nu aibă datorii restante la bugetul de stat sau la bugetul local.

S.Al.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor