Agricultura ecologică, sprijinită

Agricultura ecologică, sprijinită
Data limită de depunere a cererilor de finanţare este 31 august.

Cei care vor să primească subventii pentru agricultura ecologica mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a depune cererile. „Producătorii agricoli, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, sau întreprinderi familiale constituite conform normelor în vigoare, pot solicita acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică. Cererile împreună cu documentele anexate acestora se depun până la data de 31 august 2010 la Centrul judeţean APIA Bihor, din Oradea str. Matei Corvin, nr.1”, a precizat TraianAbrudan, directorul APIA Bihor.

Solicitanţi

Ajutoarele se acordă beneficiarilor din producţia vegetală, animalieră şi apicultură. Aceştia trebuie să îndeplinească anumite condiţii, cum ar fi să aibă în folosinţă suprafeţe agricole de minim 0,30 hectare sau să deţină animale din speciile: păsări, bovine, ovine, caprine sau familii de albine. De asemenea, aceştia trebuie să fie înregistraţi în fiecare an la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale ca producători în agricultura ecologică. Solicitanţii acestui sprijin trebuie să încheie un contract cu un organism de inspecţie şi certificare aprobat de MADR, să deţină un certificat de conformitate, master certificat, certificat de confirmare a conversiei emis de un organism de inspecţie şi certificare şi să nu aibă datorii la bugetul de stat sau la bugetul local. Aceştia trebuie de asemenea să menţină şi să aplice pe o perioadă de cinci ani de la data solicitării ajutorului specific regulile şi principiile agriculturii ecologice. Valoarea sprijinului este diferenţiată în funcţie de suprafaţa exploataţiei, numărul de animale şi familii de albine. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare de la Centrul judeţean Bihor al APIA la numărul de telefon 0371/318.221.

 

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !