Agricultura, of-ul lui Pete

Pete Istvan
Pete Istvan
Senatorul UDMR, Pete Istvan, se implică în acţiunile de conştientizare a populaţiei din mediul rural asupra transformărilor prin care va trece agricultura românească după 1 ianuarie 2007.

Pete a vorbit despre importanţa depunerii până la 31 octombrie a cererilor de către producătorii de lapte către primării, pentru obţinerea cotei de lapte obligatorii pentru introducerea în comerţ a produselor lactate, o dată cu intrarea în UE.

„Aceasta nu e o problemă etnică, ci una generală pentru producătorii de lapte. În ceea ce priveşte strategia judeţeană pe agricultură între 2007 şi 2013, aceasta a fost prezentată la o întâlnire de la CJ în termeni prea generali. Împreună cu Direcţia Agricolă vom colabora în această direcţie, în sensul în care aşteptăm de la fiecare Primărie trei-patru lucruri specifice pe care le-ar dori realizate în cinci-şase ani”, a declarat senatorul UDMR, care a precizat că propunerile pot fi remise atât Direcţiei Agricole, cât şi propriului birou senatorial.

În judeţ

Altfel, Pete s-a arătat împotriva desfiinţării Agenţiei de Consultanţă în Agricultură o dată cu reorganizarea Guvernului: „Această agenţie nu trebuie desfiinţată, ci întărită, deoarece e foarte importantă. În ultimii ani însă, s-a golit de conţinut”.

Parlamentarul a anunţat apoi că, împreună cu colegii din UDMR, va bate Bihorul pentru a se întâlni cu producătorii, urmând să afle de la aceştia care le sunt problemele. Sigur, udemeriştii se vor deplasa în comunele cu etnici maghiari. „Vom merge acolo unde se va sărbători. Numai în acest weekend se organizează Zile ale satului la Diosig, la Viişoara, Buduslău, Finiş, Tăuteu şi Tarcea”.

Călin Corpaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !