Agro-directori „smulşi” de OUG 105

Florian Pavel
Florian Pavel
Şefii instituţiilor agricole judeţene au fost demişi „in corpore” în baza noii Ordonanţe 105.

Tocmai au fost „decapitate” conducerile tuturor instituţiilor judeţene din „ograda” Ministerului Agriculturii. Directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor, Florian Pavel, e primul care confirmă: „Am primit preaviz de 15 zile, la fel ca şi directorii mei adjuncţi. Până pe 31 octombrie îmi voi exercita responsabilităţile după care ministrul de la acea dată va dispune după cum va considera de cuviinţă. Personal, sunt pregătit să-mi reiau postul de şef serviciu.” Solicitat să comenteze, Florian Pavel s-a abţinut: „Eu sunt organ de execuţie şi am datoria de a respecta deciziile superiorilor. Această măsură mă priveşte în mod direct, astfel că ar fi subiectiv să o comentez. Sigur, intră în prerogativele ministrului astfel de decizii. Aş putea spune doar că în cei 30 de ani de când lucrez în agricultură, şi am mai ocupat funcţii de conducere, nu m-am mai confruntat cu o astfel de măsură. Aştept ca mass-media să se pronunţe dacă ţine de normalitate ca şefii de instituţii descentralizate să fie schimbaţi într-o astfel de manieră”.

Situaţia se regăseşte la OJPDRP Bihor, al cărui director adjunct Florian Vesa ne-a declarat: „Oficiile judeţene au doar directori adjuncţi, întrucât se subordonează Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Astfel că la nivelul OJPDRP Bihor, doar eu am primit preaviz. Prefer însă să nu comentez.”

Iar la sucursala Bihor a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) sunt vizaţi de schimbare directorul Traian Abrudan şi directorul adjunct Nicolae Rugea.

Şi la DSVSA

Din câte ne-a declarat Adelina Coste, şeful Cancelariei Prefectului, astfel de schimbări s-au mai operat recent doar la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentului (DSVSA) Bihor.

„Ordonanţa 105 a abrogat Ordonanţa 37. Pentru instituţiile judeţene din subordinea Ministerului Agriculturii am fost deja convocaţi în comisia de examinare pentru data de 19 octombrie, când se vor alege noile conduceri. În perioada de preaviz se susţin evaluările şi se vor face noile numiri astfel ca la conducerea instituţiilor vizate să se asigure continuitate. Pentru posturile de directori adjuncţi ai DSVSA Bihor s-au susţinut examene lunea trecută.”, ne-a declarat ieri Adelina Coste, jurist de profesie.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !