Şah la conducerea Judeţeanului

TIMIŞOARA - Cei nouă şefi de secţie de la Spitalul Judeţean care au fost înlăturaţi din funcţii în luna noiembrie şi-ar putea relua în scurt timp posturile! Conducerea Judeţeanului a primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii prin care este obligată să ceară recomandarea senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi avizul Autorităţii de Sănătate de Sănătate Publică pentru medicii înlocuiţi, conform unui ordin emis în decembrie.

Noua legislaţie prevede că medicii, profesori universitari, care sunt şefi de secţii, dar care au împlinit 65 de ani nu mai pot să ocupe această funcţie. În Judeţean se aflau în această situaţie nouă medici, care au fost deja daţi deoparte. Procedura prin care îşi pot recupera locul este una complicată: în primul rând aceştia trebuie recomandaţi de Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi avizaţi de Autoritatea de Sănătate Publică Timiş. Dacă cele două instituţii se pun de acord asupra unui şef de secţie înlăturat, atunci se va cere părerea Ministerului Sănătăţii, iar dacă şi de aici vine un răspuns pozitiv, acesta îşi poate relua liniştit funcţia.
„Până când se termină totul, secţiile vor fi conduse de şefii interimari. Noi procedăm conform legii, joi am cerut recomandare Senatului şi o aşteptăm”, ne-a spus Mihai Ionac, managerul Spitalului Judeţean Timiş. Reprezentanţii UMF îi susţin pe medicii înlocuiţi, care sunt în totalitate profesori şi au condus şecţii de chirurgie, ginecologie, neurologie, psihiatrie, radiologie, nefrologie.

Sanda Bota0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !