Ahmadinejad face decalraţii antisemite

Ahmadinejad face decalraţii antisemite
TEHERAN – Preşedintele iranian Mahmud Ahmadinejad consideră că zilele statului Israel sunt numărate. Declaraţia a fost făcută cu ocazia conferinţei internaţionale asupra Holocaustului, organizate la Teheran.

Declaraţia sa a fost întâmpinată cu aplauze de participanţii la conferinţă, între care se află reprezentanţi ai unor grupări evreieşti ultraortodoxe antisioniste, scriitori americani şi europeni care consideră că tragedia Holocaustului reprezintă o exagerare sau chiar o falsificare a realităţii.

Autorităţile de la Teheran au organizat acest eveniment sub pretextul descoperirii raţiunilor care au determinat crearea statului evreu după încheierea celei de a doua conflagraţii mondiale şi de a le permite cercetătorilor care pun la îndoială realitatea Holocaustului să se exprime liber.

Potrivit organizatorilor, la reuniune au luat parte 67 de cercetători din 30 de ţări, între care revizionişti ca Michele Renouf, colaborator al istoricului britanic David Irving, în prezent închis în Austria pentru că a negat Holocaustul, sau Robert Faurisson, care a suferit în Franţa o condamnare pentru acelaşi delict.

Statele Unite au denunţat, prin vocea purtătorului de cuvânt al Casei Albe, SeanMcCormack, afirmaţiile absolute scandaloase ale preşedintelui iranian. Condamnări similare au venit şi din partea Comisiei Europene, Vaticanului, Marii Britanii şi Germaniei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase