AIO contesta anti-evacuarea

Reactualizat la:
2Comentarii
Ion Marin a spart vineri cu barosul zidul despărţitor din fosta sală de sport
Ion Marin a spart vineri cu barosul zidul despărţitor din fosta sală de sport
Omul de sport Ion Marin a demolat zidul ridicat de Primărie după ce l-a evacuat fără executor judecătoresc.

Înarmat cu un baros dar şi cu o sentinţă judecătorească irevocabilă şi cu avizul executorului judecătoresc, culturistul veteran Ion Marin a spart vineri cu barosul zidul care i-a blocat un an accesul în sala de sport din Piaţa 1 Decembrie.

„Anul trecut, de Sfântul Ilie, 20 de mascaţi şi alţi 25 de poliţişti m-au scos cu forţa, încătuşat, din această sală, fără să aibă o sentinţă judecătorească de evacuare sau măcar un dosar executoriu de evacuare. A durat un an până am obţinut o decizie judecătorească definitivă care a demonstrat abuzul la care am fost supus. În instanţă, juristul Primăriei a putut prezenta doar o decizie de evacuare semnată de primar. Domnul Bolojan nu-i jurist să ştie că un astfel de act era insuficient, însă mă bucur că am reuşit să-i arat, după cum i-am promis, că a fost un abuz”, a declarat ieri Marin. Omul de sport a mai precizat că va cere daune pentru nefolosinţa spaţiului şi deteriorarea echipamentului, după ce se va consulta cu contabilul şi avocaţii săi.

„Am investit o sută de mii de euro într-un beci insalubru pentru a-l transforma într-o sală iubită de două sute de sportivi. E normal să fiu despăgubit pentru greşeala juriştilor municipali. Din păcate, nu pot cuantifica prejudiciul adus sportivilor prin închiderea sălii cât şi prin faptul că au fost martorii unei acţiuni în forţă, de intimidare”, a mai spus Marin.

 

AIO a contestat în instanţă modul în care Ion Marin a uzat de sentinţa de anulare a evacuării din sala de sport. Întrucât omul de sport Ion Marin a invocat vineri numele primarului cu ocazia spargerii zidului despărţitor al fostei săli de sport de lângă Parcul 1 Decembrie, am solicitat şi punctul de vedere al edilului-şef.

„Nu cunosc în detaliu situaţia juridică a fostei săli de sport la care vă referiţi. Îmi amintesc că apărea un litigiu întrucât o parte din sală e proprietatea unei persoane private. Administraţia Imobiliară Oradea a gestionat problema şi vă poate oferi mai multe precizări”, ne-a răspuns primarul Bolojan.

La rândul său, directorul AIO, Cristian Beltechi, a confirmat existenţa unui litigiu de proprietate.

„Noi avem obligaţia să veghem la aplicarea legii. Ca atare am contestat executarea judecătorească pe baza căreia domnul Ion Marin a spart zidul pentru a intra într-o proprietate privată. Dincolo de zidul demolat e un spaţiu cu care a fost împroprietărită o familie în baza Legii 10. Tocmai Tribunalul Bihor ne-a obligat prin executor judecătoresc să punem acea familie în posesie. Aşa încât e greu de înţeles cum aceeaşi instanţă poate emite o sentinţă ca altcineva să pătrundă în acelaşi spaţiu. Eu continui să cred că am acţionat just. Dar decizia finală va fi a judecătorilor”, ne-a declarat directorul Beltechi.

C.H.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor