AIO ofera carduri pentru plata parcarii in Oradea

16Comentarii
AIO ofera carduri pentru plata parcarii in Oradea
Administraţia Imobiliară Oradea pune în circulaţie carduri proprii pentru plata la parcometre.

Începând de luni, 17 ianuarie 2011, municipalitatea va elibera, prin intermediul Serviciului Parcari din str. Independenţei, cardurile pentru plata taxei de parcare, prin cele 87 de parcometre din Oradea. „Oradea este al doilea oraş din ţară, după Cluj, care a implementat sistemul de plată cu carduri proprii. Aceste carduri vor putea fi utilizate în locul plăţii cu monede sau a procedurii de plată cu telefonul”, a spus directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi.

Pentru achiziţionarea acestor carduri oferite de AIO, doritorii vor trebui să se prezinte la Serviciul Parcări, din str. Independenţei, nr. 11 cu cartea de identitate şi cu certificatul de înmatriculare al maşinii.
Cardul se va putea încărca cu suma solicitată şi plătită de cetăţean, după care se va introduce în parcometrele existente, iar în urma setării duratei de parcare, acestea vor elibera tichetele de parcare, suma fiind scăzută din valorae încărcată pe card. Pentru intrarea în posesia cardului, doritorul va trebui să depună 20 de lei la Serviciul Parcări, drept garanţie. Suma va fi restituită o dată cu restituirea cardului.

Pentru persoanele fizice şi juridice, cu domiciliul în alte judeţe, cardul de parcare se va elibera pe bază de convenţie.

Şi cu cardul bancar

Pentru plata parcării pot fi folosite inclusiv carduri bancare, mai puţin Maestro, încă din toamna anului trecut. Potrivit spuselor directorului Beltechi, Primăria suportă comisioanele băncii. Anul trecut, firma germană WSA Electronic a câştigat licitaţia pentru implementarea sistemului de plată a parcării cu cardul. De altfel, au fost şi singurii participanţi care au îndeplinit condiţiile cerute de municipalitatea orădeană. Nemţii au upgradat parcometrele existente în Oradea şi au adus altele noi, astfel încât la această oră în Oradea există 90 de parcometre dotate cu sistemul TicketLine. De asemenea, WSA Electronic a adus şi echipamentele informatice necesare gestionării sistemului, în cadrul căruia datele se transmit prin GPRS. Angajaţii Serviciului Parcări au fost instruiţi pentru gestionarea sistemului de trimişii firmei germane. Investiţia se ridică la 180.000 lei noi.

Călin Corpaş

 

 br

Taguri: ,


16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor