AIO reia campania demolării de garaje

7Comentarii
AIO reia campania demolării de garaje
Sunt vizaţi datornicii şi cei ale căror construcţii se află în calea ambiţiilor de reamenajare edilitară.


Administraţia Imobiliară Oradea (AIO) a pornit o nouă campanie de demolare a garajelor. „Sunt două categorii de demolări – construcţiile rău-platnicilor şi cei care au garajele în zone în care sunt prevăzute, pe termen scurt, investiţii ale Primăriei”, spune Cristian Beltechi, directorul AIO.
Anterior, au fost emise somaţii şi notificări prin care AIO a cerut datornicilor să-şi achite restanţele rezultate din folosinţa terenului oraşului sub formă de extinderi a proprietăţilor private ori teren de sub garaje. „O mare parte a cetăţenilor somaţi au dat curs obligaţiilor de plată, achitând sumele datorate fie total, fie parţial. Mică parte a persoanelor notificate au înţeles să ignore în continuare obligaţiile de a plăti chirie pentru terenul utilizat”, se arată într-un comunicat al Primăriei. Cuantumul datoriilor variază între 1.000 lei, cea mai mică şi 6.000 lei, cea mai mare.

„Pentru încasarea sumelor restante, precum şi în vederea recuperării cheltuielilor de desfiinţare, după caz, AIO anunţă că va intenta acţiune la instanţe. Campania de recuperare a restanţelor la plata chiriei pentru terenul proprietatea oraşului, utilizat de cetăţeni continuă şi pentru suprafeţele de teren utilizate cu categoria curţi – grădini.

Din cartier, în Centru

Demolările au început lunea trecută, cu şapte garaje, dar continuă. Cele mai multe garaje de demolat se află în Rogerius, urmând apoi Cantemir, Velenţa dar şi Centrul.

Cele mai multe intervenţii au avut loc pe străzile Cazărmii, Bârsei, W. Shakespeare, Lalescu sau în faţa Liceului „Mihai Viteazul”. „În general, se aleg zone în care s-au primit solicitări de la asociaţii pentru amenajarea de parcări sau pentru că sunt focare de infecţii din cauza oamenilor străzii”, zice Bletechi. Zonele astfel eliberate, urmează să fie amenajate ca parcuri, locuri de joacă sau parcări.

Un fel de premieră este demolarea parcărilor dintr-o curte interioară de pe strada Aurel Lazăr, de pe terenul aflat în proprietatea Primăriei. Aceasta a fost asfaltată şi serveşte ca loc de parcare.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor