Ajutati sa-si planifice cariera

Proiectul a fost lansat luni la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”
Proiectul a fost lansat luni la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”
Aproximativ 1.400 de elevi din toată ţara participă la acest program.

Elevii din Oradea sunt ajutaţi să-şi planifice cariera. Acest lucru este posibil în cadrul proiectului „Grow”, destinat elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a”.

În jur de 150 de elevi din şapte licee orădene vor învăţa de la voluntari internaţionali cum să-şi planifice cariera. Tinerii vor participa, timp de şase săptămâni, la un stagiu de pregătire care cuprinde 10 sesiuni interactive pentru elevi. Sesiunile vor fi ţinute în limba engleză de către voluntarii internaţionali veniţi în România prin programul „Exchange” al AIESEC Oradea. Pe lângă cele 10 sesiuni interactive, AIESEC le propune tinerilor participanţi şi o serie de activităţi informale care au ca scop promovarea internaţionalismului, a voluntariatului şi a diversităţii culturale.

Teme

Activităţile proiectului au fost planificate împreună cu specialişti în educaţie de la Şcoala de valori şi au fost structurate pe categorii de vârstă.

În cadrul proiectului vor fi abordate teme, precum: management de proiect, calea mea vocaţională, managementul oamenilor, oportunităţi în carieră, negociere, antreprenoriatul, relaţionare, branding personal, elemente de bază în leadership, CV-ul şi interviul, dezvoltarea unei atitudini proactive şi managementul timpului.

O nouă ediţie a proiectului a fost lansată, ieri, la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”. Proiectul s-a bucurat, anii trecuţi, de un mare succes în rândul elevilor de liceu.

„Prin proiectul naţional «Grow» ne-am propus să-i ajutăm pe elevi să-şi dezvolte abilităţi, atitudini şi cunoştinţe. Acest lucru îl vom realiza cu sprijinul studenţilor străini veniţi în România ca voluntari prin programul de schimb internaţional de experienţă al organizaţiei AIESEC şi prin intermediul Serviciului European de Voluntariat”, a spus Ionuţ Dejeu, responsabilul cu comunicarea în cadrul AIESEC Oradea.

Proiectul se derulează şi în alte 13 oraşe din ţară: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Lugoj, Oradea, Piteşti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara.

C.D.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !