Ajutoare băneşti pentru pensionari

Ajutoare băneşti pentru pensionari
Bucureşti – Persoanele care nu beneficiază de creşterea pensiei ca urmare a majorării valorii punctului de pensie vor primi, în luna decembrie, un ajutor financiar, în cuantum diferenţiat în funcţie de suma pensiei aflate în plată sau cuvenite, a anunţat, luni, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Astfel, pensionarii al căror cuantum al pensiei aflate în plată sau cuvenite la 30 noiembrie 2006 este mai mic de 210 lei vor primi un ajutor financiar de 60 lei (600.000 lei vechi), iar pensionarii care primesc sau au dreptul la o sumă cuprinsă între 211 şi 316 lei vor beneficia de un ajutor de 50 lei.

Pentru pensionarii al căror cuantum al pensiei aflate în plată sau cuvenite la 30 noiembrie 2006 se situează între 317 lei şi 435 lei inclusiv vor primi 40 lei. Un ajutor financiar în valoare de 30 lei va fi acordat persoanelor a căror pensie este de cel mult 435 lei inclusiv şi care beneficiază parţial de majorarea valorii punctului de pensie. Pensii de urmaş

Pentru beneficiarii pensiilor de urmaş, ajutorul va fi stabilit diferenţiat, în funcţie de numărul de urmaşi, fiind cuprins între 50% pentru un urmaş, 75% pentru doi urmaşi şi 100% pentru trei sau mai mulţi urmaşi. Ajutorul financiar, care nu face parte din pensie, va fi evidenţiat pe un document de plată distinct, altul decât talonul de pensie.

De acest ajutor nu vor beneficia persoanele care primesc pensie de serviciu acordată în baza prevederilor legilor cu caracter special.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase