Ajutoare de minimis pentru IMM

De Dan Birta
Reactualizat la:
Ajutoare de minimis pentru IMM
© Ioan Mihaiu
Ioan Mihaiu
IMM-urile pot solicita ajutoare de minimis în perioada 01.07.2013 – 31.10.2013.

IMM-urile trebuie să se pregătească dacă vor să primească ajutor nerambursabil de la stat. De la 1 iulie 2013 pot depune cereri de finanţare pentru ajutoarele de minimis. „Urmare a publicării în Monitorul Oficial al României nr. 305/28.05.2013 a HG 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii şi a elaborarii «Ghidului solicitantului», Ministerul Finantelor Publice anunţă deschiderea primei sesiuni de depunere a Cererilor de Acord pentru finanţare care se va derula în perioada 01.07.2013 – 31.10.2013, în limita bugetului anual alocat schemei”, ne-a informat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Cererile, însoţite de documentele justificative, se depun la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, str. Apolodor nr.17, sectorul 5, Bucureşti, menţionându-se pe plic: „Unitatea de implementare a schemei de ajutor de minimis”.

Cheltuieli eligibile

Ajutorul de minimis se acordă IMM-urilor prin alocări de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Finanţelor Publice, sub formă de sume nerambursabile, în procent de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, în limita echivalentului în lei al valorii maxime de 200.000 euro, respectiv 100.000 euro în cazul IMM-urilor care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier, pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi.

Sunt considerate cheltuieli eligibile cheltuielile legate de investiţiile în active corporale referitoare la: realizarea de construcţii noi industriale, pentru învăţământ, ştiinţă, cultură şi artă, ocrotirea sănătăţii, asistenţă socială, cultură fizică şi agrement, destinate desfăşurării activităţii pentru care s-a solicitat finanţare; achiziţia de construcţii industriale, pentru învăţământ, ştiinţă, cultură şi artă, ocrotirea sănătăţii, asistenţă socială, cultură fizică şi agrement, destinate desfăşurării activităţii pentru care s-a solicitat finanţare; echipamente tehnologice – maşini, utilaje şi instalaţii de lucru; aparate şi instalaţii de măsurare, control şi reglare; mijloace de transport neînmatriculabile, pentru susţinerea activităţii întreprinderii şi echipamente IT.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !