Ajutoare pentru fermierii afectati de seceta

De Simona Albinaru
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a elaborat Hotărârea nr. 897/2012 privind aprobarea schemei ,,Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012 asupra culturilor agricole’’ care se acordă în agricultură în sectorul vegetal.

Cuantumul sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis este de 100 lei/ha şi se acordă pentru suprafeţe de culturi agricole în teren arabil de minim un hectar şi maxim 10 hectare, inclusiv.

Prevederile acestei scheme se aplică beneficiarilor care exploatează culturi agricole, în teren arabil de minim un hectar şi maxim 10 hectare. Astfel, de ajutor beneficiază producătorii agricoli persoane fizice, producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprineri familiale şi persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu/sau fără personalitate juridică constituite conform legii.

Proceduri

„Pentru obţinerea sprijinului financiar, solicitanţii trebuie să întocmească cereri, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 din HG. 897/2012 şi să le depună la Direcţia pentru Agricultură până la data de 15 octombrie 2012, inclusiv”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Bihor. Cererea trebuie însoţită de o copie a cărţii de identitate a solicitantului sau, după caz, împuternicire/procură notarială şi o copie a BI/CI a reprezentantului legal. Dovadă cont activ bancă/trezorerie, copie a cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2012, certificată prin înscrierea pe copie a sintagmei „conform cu originalul” de centrele locale sau judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sunt de asemenea necesare.

Solicitanţii de ajutor mai au nevoie de adeverinţă în original (eliberată de către primării pentru beneficiarii care nu sunt înscrişi în evidenţele APIA) care să ateste, conform înscrisurilor din Registrul agricol, suprafaţa de teren utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauză. „Pentru o informare cât mai rapidă a producătorilor agricoli am rugat toate primăriile din judeţ să afişeze la sediile lor schema ajutorului de minimis. Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la numerele de telefon 0259/416722: 0359/418302, responsabil ing. Dan Antim”, a conchis Nicolae Hodişan.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !