Ajutoare pentru laptele din zonele defavorizate din Bihor

Reactualizat la:
Ajutoare pentru laptele din zonele defavorizate din Bihor
Termenul limită de depunere a cererilor este 20 septembrie.

Cererile de sprijin financiar pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate se pot depune până la data de 20 septembrie inclusiv.

Conform reprezentantului Centrului Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Traian Abrudan, de acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, aflaţi în comunele care aparţin zonelor defavorizate din judeţul Bihor. Astfel, în judeţ sunt considerate zone defavorizate localităţile Aleşd, Borod, Bratca, Budureasa, Bulz, Câmpani, Căbeşti, Criştioru de Jos, Curăţele, Finiş, Lazuri de Beiuş, Lunca, Nucet, Pietroasa, Roşia, Şinteu, Şuncuiuş, Tărcaia şi Vaşcău.

Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii la centrul APIA pe a cărui rază teritorială se află exploataţia de vaci de lapte.

 Condiţiile

 Pentru a beneficia de acest sprijin crescătorii de vaci trebuie să deţină un efectiv cuprins între 2 şi 15 capete vaci de lapte, să fie înscris în sistemul de administrare a cotelor de lapte, cu cotă de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe, la Serviciul de Administrare a Cotelor de Lapte APIA. „Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate mai sus menţionate poate atrage, după caz, reducerea ori excluderea de la plata ajutorului specific, respectiv penalităţi sau sancţiuni multianuale”, a punctat Traian Abrudan.

Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte este de cel mult 250 euro/cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor, prin raportarea numărului de animale eligibile la plafonul de 22.447.205 euro aferent acestei scheme de plată.

S.Al0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !