Ajutoare pentru pensionarii singuri

Ajutoare pentru pensionarii singuri
DEVA – După trei ani de la promulgarea legii care prevede acordarea de ajutor financiar pentrusoţul supravieţuitor, începând cu luna ianuarie a acestui an, se pune în practică.

Cuantumul de ajutor financiar care revenea, prin lege, soţului supravieţuitor, era de 90 de lei /lună în anul 2004 – pentru pensionarii cu pensii de la stat, şi de 35 de lei/lună pentru cei ce au pensie din agricultură.

 

Începutul acestui an a adus, însă, şi pentru aceştia, vestea bună că aceste ajutoare s-au majorat. Prin urmare, de la 90 de lei/lună s-a ajuns la 113/lună lei, iar de la 35 de lei/lună s-a ajuns la 44 de lei lunar. Persoanele care îndeplinesc criteriile cerute pentru a beneficia de un astfel de ajutor, criterii ce prevăd că un toate persoanele văduve pot primi ajutorul, se pot adresa Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, de unde vor putea ridica şi cererea şi declaraţia tipizată, necesare întocmirii unui dosar mai complex. În judeţ, depunerea dosarelor a început încă din această lună.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !